Foto: Dragana Udovičić

Ljubav i moda

DUGOGODIŠNJE PRIJATELJSTVO PRERASLO U SARADNJU: Verica Rakočević oblači Maju Gojković

Ponosna... Majino i moje prijateljstvo traje jako dugo. Uvek mi imponuje kad uspešne žene vole moju modu koja traje, kaže modna kreatorka

Politika

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oblači se kod poznate modne kreatorke Verice Rakočević, saznaje Kurir! Prva dama parlamenta viđena je ovih dana i u radnji čuvene dizajnerke u centru Beograda.

foto: Dragana Udovičić

- Gojkovićeva je merkala razne modele, a zadržala se u radnji oko 20 minuta. Predsednica parlamenta, koja je poznata u javnosti kao neko ko vodi računa o izgledu i voli dobre komade, često ume da svrati i kupi Veričine kreacije - priča izvor Kurira koji se zadesio na licu mesta.

S druge strane, i dizajnerka je za Kurir sama potvrdila da se iz dugogodišnjeg prijateljstava izrodila i saradnja.

- Majino i moje prijateljstvo traje jako dugo. Uspešno smo sarađivale na promociji Novog Sada kada je bila gradonačelnik. Revija koja je bila na trgu pokazala je Novi Sad preko TV kanala Jo Squillo Moda u najlepšem svetlu. Poštujemo se uzajamno, što je u prijateljstvu osnova odnosa - kaže za Kurir Rakočevićeva i dodaje:

foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

- Njen svedeni i damski stil lišen preterivanja i adekvatan poziciji na kojoj se nalazi pronalazi put do onoga što stvaram. Uvek mi imponuje kada uspešne žene vole moju modu koja traje.

Podržavaju vlast Verica s mužem uz SNS

Kreatorka Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević inače podržavaju politiku naprednjaka. Oni su, naime, bili na spisku 1.000 ličnosti iz javnog života koji su uoči martovskih beogradskih izbora dali podršku listi koju je predvodio SNS.

Predsednica Skupštine juče nije odgovarala na pitanja u vezi s modom, ali zna se da je neretko gost i modnih revija, a poznata je i kao pasionirani kolekcionar naočara.

- Smatram da je lepota u jednostavnosti. Obožavam modne časopise, ali ne volim da pratim modne trendove. Preferiram klasiku kada su u pitanju skupštinska zasedanja. Volim strogu klasiku i smeta mi što se poslanici ne oblače poslovno. To se od njih očekuje jer oni predstavljaju građane Srbije - izjavila je jednom prilikom Gojkovićeva i dodala da je interesantno da dame prave veće modne promašaje od muškaraca:

- Modni kreatori me nikada nisu napadali, imala sam jedan promašaj pre nekih 10-15 godina, kada sam obukla dugu večernju haljinu na otvaranju filmskog festivala. Nešto mi se otkačilo na haljini, pa je to na meni izgledalo kao vreća.

Biljana Bojić/Foto: Dragana Udovičić