icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Kurir

Počinje naplata kesa u „Maksiju” i „Tempu”

Objavljeno: 05.07.2018. 09:53h

 

Od 16. jula kupci će u svim supermarketima „Deleza” kesu plaćati dva dinara, odnosno pet u hipermarketima


 

Kompanija „Delez” počeće, od 16. jula, da naplaćuje plastične kese i u prodavnicama „Maksi” i „Tempo”. Kese će koštati dva dinara u „Maksiju”, odnosno pet dinara, koliko će stajati one veće u hipermarketima.

 

U ovoj trgovinskoj kompaniji rekli su da je upotreba plastičnih kesa smanjena 60 odsto u „Šop end go” prodavnicama, u kojima je ova praksa uvedena pre tačno tri meseca.

 

foto: Promo

– Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije građana – kažu u „Delezu” i dodaju da prema iskustvu koje imaju s drugih tržišta, cena treba da bude simbolična, ali dovoljna da podseti kupce o značaju promena navika koje su usmerene ka zaštiti životne sredine. U prilog tome je i podatak da je u drugim zemljama u kojima posluje ovaj belgijski trgovac upotreba kesa smanjena gotovo 80 odsto.

 

– Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu s cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u „Maksiju” i „Tempu” – rekla je Mirjana Jovašević, direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije „Delez Srbija”. Zbog toga će, u nedelji pre početka akcije, od 9. jula svi kupci koji u „Maksiju” budu ostvarili račun veći od 1.500 dinara, odnosno u „Tempu” za račun veći od 3.000 dinara, dobijati besplatne cegere, sve do isteka zaliha.

 

 

(Politika)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!