Foto: Klix.ba

tužilaštvo bih

POKRENUT POSTUPAK PROTIV DRAGANA LUKAČA: Zbog kompromitovanog tužioca nije predao dokaze o ubistvu Ramiza Delalića Ćele

Tužilaštvo BiH otvorilo je danas istragu protiv direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili vlasti.

Bosna i Hercegovina
> 14:10h

Odluka Tužilaštva doneta je nakon što je nedavno FUP odbio da Tužilaštvu prosledi nova saznanja u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, prenosi Klix.ba.

FUP je 16. aprila dostavio odgovor Tužilaštvu BiH u vezi sa aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila, a koji se odnosi na slučaj ubistva Ramiza Delalića Ćele, u kome se navodi da je od Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja ukazuju na nove činjenice u vezi s ubistvom Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

PRESUDA POSLE DVE GODINE: Fahrudin Radončić i ostali optuženi oslobođeni krivice u "slučaju Keljmendi"!

"Obzirom na to da je OSA obavestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitiranosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužioca Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dodeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužiocu te iz tih razloga nova saznanja dobijena od OSA-e BiH ne mogu biti prosleđena Tužilaštvu BiH", navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužilaštvu BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Klix.ba/Feđa Krvavac