Foto: Youtube/Printscreen

BORBE SA BIKOVIMA

KRVAVA KORIDA: Bik tako proburazio čuvenog toreadora da ga je skalpirao! A kad čujete šta je sve preživeo pre toga, tek tad vam neće biti dobro (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Poznati španski toreador Huan Hose Padilja (45), zvani Pirat zbog poveza na oku, zadobio je teške povrede na poslednjoj borbi sa bikovima u Arevalu, gradu na severu zemlje.

Planeta

Bik je naleteo na Padilju, a iako je Španac pokušao da ga izbegne, životinja je nastavila da ga napada, toliko da ga je umalo skalpirala.

Deo skalpa mu je otpao, a zadobio je i nekoliko ozbiljnih udaraca. Ipak, toreador je uspeo da ustane i skloni se dok su drugi pozvali pomoć i oterali bika.

Padilja je odmah poslat na operaciju i deo skalpa mu je uspešno zašiven.

"Dobro sam", rekao je Padilja naglasivši da ne odustaje od borbi sa bikovima.

On je jedan od najpoznatijih toreadora u Španiji. Mnogi hvale njegove veštine, a osvojio je i niz nagrada. Međutim, nije imun na povrede i nesreće - bio je ranjen ukupno 38 puta.

foto: EPA

2001. godine je umalo umro kada mu je bik proburazio grlo u Pamploni. 10 godina kasnije, izgubio je oko u Saragosi, a tada je slomio vilicu i lobanju i izgubio jsluh na desnom uvetu. Prošle godine, bik mu je rogom probušio jedno plućno krilo.

Uprkos svemu, on jedva čeka da se vrati ponovo u koridu.

Kurir.rs/RT Foto: Youtube/Printscreen