Foto: EPA, AP, Reuters

TIM UN

PLANETA SE UJEDINILA NA TAJLANDU! SPASIOCI DOŠLI IZ SVIH KRAJEVA SVETA Foke: Ne znamo da li je to ČUDO ILI NEŠTO DRUGO!

Tajlandske mornaričke foke su posle operacije spasavanja 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine na severu zemlje, objavili na Fejsbuku da ne znaju da li je to čudo, nauka ili nešto drugo.

Planeta
> 17:13h

"Ne znamo da li je to čudo, nauka ili šta već. Svih 13 članova tima Divlje svinje su sada van pećine", napisale su mornaričke foke.

Šef misije spasavanja i guverner provincije Čiang Rai u kojoj se nalazi pećina Narongsak Osotanakorn, opisao je misiju spasavanja kao "Tim Ujedinjenih nacija", budući da su u njemu bili specijalci i volonteri iz Velike Britanije, Kine, Mjanmara, Laosa, Australije, SAD, Japana i mnogih drugih zemalja.

Lokalno stanovništvo koje živi u blizini pećine davalo je tokom akcije spasavanja svoj doprinos spremajući hranu, čisteći opremu ronilaca i obezbeđivanjem besplatnog prevoza. Atmosfera kod pećine je sada poprilično vesela.

Akciju spasavanja pozdravili su svetski lideri - američki predsednik Donald Tramp, britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA, AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: NAJBOLJI SRPSKI RONILAC OTKRIVA KAKVE SU ŠANSE ZA SPAS ZAROBLJENIH DEČAKA! Ni najveći profesionalci ne žele da zarone u pećinama! (KURIR TV)