Profimedia, Foto: Profimedia

prevarili mi

OČEKIVALI BOLJI ŽIVOT ZAVRŠILI KAO ROBOVI: Pakao siromašne hrvatske porodice u Nemačkoj trajao 3 meseca

Prevareni muškarac i njegova žena od novembra prošle godine do januara ove godine u Nemačkoj su prisilno obavljali teške fizičke poslove bez novčane naknade, a u Hrvatsku nisu mogli da se vrate jer su im prevaranti oduzeli lične dokumente i pretili im.

Hrvatska
> 13:02h

Šibenska policija je privela supružnike, 51-godišnjaka i 52-godišnjakinju, osumnjičene za trgovanje ljudima. Oni se se terete da su u oktobru i novembru prošle godine na području Šibenika vrbovali porodicu – 27-godišnjaka, njegovu 21-godišnju suprugu i njihovo dvoje dece – za odlazak u Nemačku gdje su ih iskorištavali za težak fizički rad, piše portal ŠibenikIN pozivajući se na izveštaj policije.

Pritom su zloupotrebili njihov težak životni položaj, obmanjujući ih o uslovima rada, stanovanja i naknade za rad u Nemačkoj.

Osumnjičeni supružnici organizovali su nesrećnoj porodici prevoz do Nemačke. Tu su prevareni muškarac i njegova žena od 4. oktobra prošle godine do 22. januara ove godine prisilno obavljali teške fizičke poslove, a bez novčane naknade.

U Hrvatsku se nisu mogli da se vrate jer su im supružnici-prevaranti oduzeli lične dokumente i pretili im. Policija navodi da je četveročlana porodica živela u neljudskim uslovima i bez elementarnih životnih potrepština.

Policija je za ovaj slučaj sazbala kada je porodica oštećenih stupila u kontakt sa njima. Ni prevarena porodica ni supružnici-prevaranti inače nemaju prebivalište na području Šibenika.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia