Foto: Marina Lopičić

ISPOVEDAO SE CELU NOĆ

ZORAN MARJANOVIĆ PREŽIVEO PAKAO U ZATVORU! EKSKLUZIVNO Poverio se porodici: Ubiću se ako me vrate u pritvor!

Crna Hronika
> 13:46h

Zoran Marjanović (39), osumnjičen da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), po povratku kući iz Centralnog zatvora, u kome je proveo 10 meseci, rekao je svojim ukućanima da on ni za živu glavu ne želi da se vraća u zatvor, saznaje Kurir.

foto: Marina Lopičić

Prema rečima našeg izvora, Marjanović je vest da mu je ukinut pritvor prekjuče dočekao potpuno zbunjen, jer, kako saznajemo, nije očekivao da će se pre okončanja suđenja naći na slobodi. - Odluka Apelacionog suda kojom mu je pritvor ukinut potpuno ga je šokirala. Videlo se da nije očekivao takvu odluku, jer je u prethodnom periodu sud više puta odbijao žalbe njegovih branilaca. S nevericom je primio tu vest, ali kada je shvatio da će se za nekoliko sati naći van kapija zatvora, nije krio radost - ispričao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

Kako smo juče pisali, Zorana su juče po izlasku iz Centralnog zatvora ispred porodične kuće u Borči dočekali roditelji i prijatelji, a njegovom dolasku najviše se obradovala ćerka Jana, koja se odmah bacila ocu u naručje i nije se odvajala od njega.

Zagrljaj... Zoran sa ćerkom Janom foto: Vladimir Šporčić

Jana se ozarila

- Zoran je bio presrećan kad je došao kući, a najsrećnija je bila mala Jana. Kad ga je ugledala na slobodi, ozarila se. Sve vreme se motala oko njega, sedela mu u krilu i pevala. Zoran joj je rekao da je puno voli i obećao joj je da se više nikada neće razdvajati - kaže naš izvor i dodaje da je Marjanović sa svojim ukućanima, a najviše s bratom Milošem, pričao i o svojim zatvorskim danima. - Boravak u pritvoru teško mu je padao. U ćeliji je bio depresivan i neraspoložen, slabo je pričao i strahovao je za svoju bezbednost jer su mu cimeri bili najteže ubice i kriminalci. Jedno vreme je delio ćeliju s Markom Nikolićem, koji je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina i ženu, a potom mu je društvo pravio i Danijel Dejvid Korbet, pripadnik američkih „Foka“, koji se sumnjiči za pripremanje likvidacija. Sama činjenica da je bio s takvim ljudima na istom mestu teško mu je padala - kaže sagovornik i dodaje:

Zatvor kao pakao

- Navodno je svakog dana uzimao lekove, a čak je razmišljao i o samoubistvu. Navodno je rekao da mu najviše nedostaje ćerka, o kojoj je svakodnevno pričao i brinuo o tome kako ona podnosi sve to što im se dešava - podseća naš sagovornik i dodaje da je Zoran po dolasku kući maltene celu noć razgovarao sa svojim najmilijima o svemu što mu se dešavalo u zatvoru, o Jeleni i o tome kroz šta je čitava porodica prolazila prethodnih meseci. - Navodno im je, po dolasku kući, rekao da mu je u zatvoru bilo kao u paklu i da će se ubiti ako ponovo završi iza rešetaka - kaže sagovornik Kurira blizak porodici Marjanović.

foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, Zoran je iz straha od vraćanja u zatvor odlučio da ne daje izjave medijima, da se povuče i posveti porodici i deci. - Navodno je rekao da je tek sad postao svestan koliko mu je bilo teško dok je boravio u CZ - kaže izvor.

(Kurir.rs / Danijela Jovanović)

Zadovoljstvo u kući UROŠ DONEO PIVO I ROŠTILJ

Nabavka...Uroš Marjanović donosi hranu i piće u porodičnu kuću u Borči foto: Zorana Jevtić

Novinari Kurira juče su ispred porodične kuće Marjanovića zatekli Zoranovog sina iz prvog braka Uroša, koji je otišao u nabavku. - On nije želeo da daje izjave medijima. Van kuće je bio oko sat vremena, a kada se vratio, bio je u društvu porodične kume Vere i doneo je kesu u kojoj je bilo pivo, roštilj, kisela voda i toalet-papir - kaže naš izvor i dodaje da je nekoliko komšija i prijatelja u četvrtak uveče došlo kod Marjanovića kako bi pozdravili Zorana. - Svi su bili presrećni, a Zoran je bio srećan kao malo dete. Vidi se da se malo ugojio u zatvoru, što su svi komentarisali. I njegovi roditelji Vladimir i Zorica nisu krili zadovoljstvo. Čim je Zoran ušao u kuću, to je postala druga kuća, neka potpuno nova energija je zavladala - prepričao je sagovornik Kurira atmosferu iz kuće u Borči. Osim nekolicine prijatelja i kuma Vere, Marjanovićima je juče dolazio još samo poštar.

Ministar Stefanović

ON JE JEDINI OSUMNJIČENI

foto: Marina Lopičić

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da „to što je Zoran Marjanović pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza da je ubio suprugu“. - Policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu. Ne želim da komentarišem odluku suda, ali u javnosti se stvorila pogrešna slika da je Marjanović pušten na slobodu jer nema dokaza protiv njega. Pritvor nije krivična sankcija, već se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. Osumnjičen je za teško ubistvo, koje je počinjeno na zverski način - rekao je Stefanović i dodao da je krivični postupak u toku. - Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu reč o tome. Mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza. Videćemo šta će sud reći - zaključio je ministar.

Okršaj na Tviteru SUKOB VUKA JEREMIĆA I BILJANE POPOVIĆ IVKOVIĆ

foto: Dragana Udovičić/BETA

Slučaj Jelene Marjanović na Tviteru je komentarisao i Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke. - I Vučić i Stefanović su tvrdili da je kompletirana optužnica protiv Zorana Marjanovića. Već dve godine po medijima prave cirkus s mrtvom ženom. Devojčicu od sedam godina su 10 meseci ostavili bez oca, koga su, kako izgleda, nepravedno držali u pritvoru - napisao je Jeremić, nakon čega mu je na toj društvenoj mreži uzvratila Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u MUP Srbije. - Koliko li vam je tamna duša kad se ne libite ni da tragičnu sudbinu Jelene Marjanović koristite ne biste li ućarili koji bedni politički poen? Znate vi dobro da puštanje nekoga iz pritvora da se brani sa slobode ne znači da je neko nevin - glasi odgovor Ivkovićeve.

Lepi Mića - pevač

foto: Dragan Kadić

Mislim da je zbog naroda i porodice Marjanović, ali i porodice pokojne Jelene, najpotrebnije da se sazna prava istina. Ne može se niko oslobađati bez dokaza, niti se bilo ko može osuditi bez dokaza. Porodica jeste na udaru, ali niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke. Verujem u državne organe i njihov rad. Bilo bi mi drago da Zoran dokaže da nema nikakve veze s tim. Jelenu sam poznavao, bila mi je drug, koleginica i mnogo mi je žao što joj se to desilo. Voleo bih da se nađe ubica i voleo bih da to ne bude Zoran. A ako nadležni dokažu da on to jeste, onda neka odgovara.

Boža Spasić - bivši obaveštajac

foto: Marina Lopičić

Ovo je početak kraja postupka koji se vodi protiv Zorana Marjanovića. Njegovo puštanje iz pritvora je rezultat optužnice koja je na tankim i klimavim nogama, a u kojoj nema nikakvih dokaza koji ukazuju na njegovu krivicu. Mislim da su policija i tužilaštvo korektno obavili svoj posao, a bolju optužnicu nisu bili ni u stanju da napišu zbog nedostatka dokaza. Problem je što su ih razni forenzičari i ostali kvazistručnjaci ubeđivali da je moguće optužiti Marjanovića. Smatram da je državi bolje da povede novu istragu, umesto da sudi Zoranu Marjanoviću.

Nebojša Milosavljević - advokat

foto: Printscreen

Očekivao sam takvu odluku suda. Očigledno tužilaštvo nema dovoljno dokaza da je Marjanović kriv. Ja sam od početka govorio da se radi o organizovanom zločinu, da je u ubistvo umešano više osoba, a da dokaz kao što je blato na odeći ne može da proizvede osudu. Smatram da će ovaj slučaj u narednom periodu biti veoma interesantan i za tužioca, ali i za javnost. Ne mislim da treba linčovati pravosuđe, jer je tužilaštvo na osnovu svega što je imalo ipak korektno radilo svoj posao.

Nenad Šipka - Centar za forenziku

foto: Nebojša Mandić

Apsolutno podržavam puštanje Marjanovića iz pritvora, jer po mišljenju Centra za forenzička istraživanja, ne postoji nijedan materijalni dokaz koji ukazuje da je zločin počinjen na nasipu, kako stoji u optužnici. Tačno pre mesec dana sam, gostujući u dve televizijske emisije, rekao da ukoliko tužilaštvo ostane pri svojim navodima da je Jelena ubijena na nasipu, Zoran će ubrzo gledati prospekte za letovanje. Nisam video novu optužnicu, ali sudeći po tvrdnjama branilaca, koji kažu da je, osim dodate izjave male Jane, optužnica ista kao prethodna, postavlja se pitanje da li će i ona biti održiva pred sudom.

Katarina Ostojić - privatna detektivka

foto: Printscreen

Ostajem pri svom stavu koji sam pre nekoliko dana iznela u jednoj televizijskoj emisiji. Tada sam rekla da treba da ga puste iz pritvora, ali i da nastave sa istragom u pravom smeru. Mišljenja sam da su ovde najveće zlo žene. Koje? Same nek se jave. Ja svoj stav ne menjam već dve godine.

Rada Matić - negovateljica iz Beča

foto: Privatna Arhiva

Nadležni treba javnosti da objasne ovaj cirkus, od traljave optužnice pa do samog puštanja. Demantovali su sami sebe i sve one tvrdnje o neoborivim dokazima. Sada su potvrdili da nemaju apsolutno ništa, samo su čekali da se javnost malo stiša. Zbog Jane mi je drago što je Zoran pušten, ona je sada najsrećnija. Nadam se da će kad-tad biti uhapšen ubica i saučesnici, ako ih je bilo. To što je Zoran izašao iz zatvora onda znači da je nije ni ubio. Suđenja će biti, ali izgleda nema jakih dokaza.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* EPILOG SUĐENJA STEČAJNOJ MAFIJI: Sin slavnog glumca oslobođen, BATU SU UBILI nepravdom prema Miljku!

* PRESUDA ZA JSO! Legija oslobođen, sud ne veruje Čedi i Mihajloviću!

* VRELE FOTKE: Kija se razvela i pokazala SEKSI GUZU!

* ČANAK ZASPAO U BURGER KINGU! HIT PAPARACO: Dačić smazao ćevapčiće!

* KURIROV SPECIJAL: U Srbiji se godišnje UBIJE 1.000 LJUDI!

* KURIR NA JUGU SRBIJE: Bujanovac čuva leđa Srbima s Kosova!

* ISPRSIO SE: Lukas kupio unuci stan od 80.000 EVRA!

* TRAMP ZABIO NOŽ U LEĐA TEREZI MEJ: Predsednik SAD isprozivao premijerku usred Londona!

***********************************************************************

Ne propustite

DANAS POKLON DODATAK - KUVAR: JEDNOSTAVNO NAJBOLJI RECEPTI

UZ KURIR VREDNI KUVARI Sakupite jedinstvenu zbirku recepata na 68 strana

Svake nedelje Kurir poklanja jedinstvene i apsolutno najbolje recepte iz edicije Naši najlepši, koje obavezno morate imati u svom domu.

Reč je o zbirkama proverenih i autentičnih recepata srpskih domaćica sa autentičnim fotografijama.

Svaki kuvar ima 68 strana, a pripremljeni su sistematski, po različitim temama.

Kako vas uz svaki primerak Kurira čeka drugačiji kuvar, imate jedinstvenu mogućnost da izaberete naslov po vašoj želji, kao i da napravite sopstvenu zbirku najlepših recepata koja se prenosi s kolena na koleno.

Kurir vam poklanja jedinstvene recepte za domaća peciva, sitne kolače, torte koje se ne peku, kisela testa, jela iz naših sela, recepte za decu i mnoge druge...

Izaberite vaš naslov ili sakupite svoju neprocenjivu kolekciju vrednih kuvara!

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate najbolje!

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: