Foto: EPA

NEVEROVATNO

ŠOK! BIVŠI SELEKTOR BOSNE OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU O SUBAŠIĆU: Da je Danijel tada rekao samo jedno DA, ko zna šta bi danas bilo sa njim!

Reprezentacije Hrvatske stigla je do samog finiša Mundijala u Rusiji, a jedan od najzaslužnijih za taj uspeh bio je golman te selekcije Danijel Subašić.

Mundijal 2018
> 23:20h

Subašić je na ovom prventsvu postao praktična prva zvezda ekipe, jer je svojim odbranama pre svega protiv Rusije i Danske obezbedio Vatrenima prolaz u narednu rundu.

Zanimljivo je to da je verovali ili ne mogao Danijel vrlo lako mogao da propusti sve ovo što se sada dešava njegovoj selekciji, s' obzirom na to da je pre 11 godina imao ponudu da brani za Bosnu i Hercegovinu.

- BiH je htela Danijela, koliko se sećam jednom je i dobio poziv. Moji koreni su iz Bosne, ne znam tačno odakle, ali postojala je mogućnost. Međutim, Danijelu to i nije bilo baš primamljivo, želeo je da brani za Hrvatsku - rekao je Subašićev otac Jovo.

Danijela je tada u selekciju Zmjeva pozvao selektor Šener Bajramović.

- Subašića sam zapazio kada je imao 20 godina. Nakon što sam se raspitao može li braniti za nas, stupio sam u kontakt sa Sinovčićem koji je u to vreme bio u Zadru i dogovorili smo se da se nađemo u Zagrebu gde je Zadar igrao utakmicu. Iako je Subašić na tom meču primio sedam golova, odlučio sam da ga pozovem u nacionalni tim, ali na kraju se nije odazvao - naveo je Bajramović.

Kurir sport

Foto: EPA