Foto: Printskrin

verovali ili ne

ZATVORSKI ČUVAR DELI PRAVDU U VELIKOM FINALU! Prava FILMSKA zvezda sudi okršaj za titulu prvaka sveta!

Čast da deli pravdu na najvažnijem meču na svetu, finalu Svetskog prvenstva, dobio je iskusni argentinski sudija Nestor Pitana

Mundijal 2018

Da FIFA ima ogromno poverenje u ovog sudiju najbolje govori činjenica da je na Mundijalu u Rusiji sudio već četiri utakmice. Delio je pravdu na otvaranju SP, a imaće tu čast da sudi i poslednji i najvažniji meč Mundijala - veliko finale.

foto: AP

Verovali ili ne, osim u fudbalu, 43-godišnji Pitana ima ogromno iskustvo i radu sa mladima, ali i glumi. Naime, on je po zanimanju profesor fizičkog vaspitanja, a u mlađim danima je imao zapažene uloge na filmskom platnu.

Naime, Pitana je nastupio u nekoliko dokumentaraca o fudbalu, ali i u jednom pravom, prvoklasnom igranom filmu - La furia iz 1997. godine.

U vreme snimanja filma 22-godišnji Pitana je igrao za lokalne klubove na severoistoku Argentine, a iza sebe je, zbog visine imao i ozbiljno košarkaško iskustvo.

Zanimljivo, u pomenutom filmu se sjajno snašao u ulozi zatvorskog čuvara. Već tada se videlo da ima nešto autoritativno u sebi. Retko se neko na terenu usudi da mu se suprostavi, a da pre toga dobro ne razmisli...

Finalni meč između Francuske i Hrvatske na programu je od 17 časova.

Kurir sport