Foto: Profimedia

SUPERBAKA

U 8. DECENIJI BACILA PUBLIKU U TRANS: Grejs Džouns pokazala zašto je BOGINJA scene! (FOTO, VIDEO)

Exit 2018

Kako je za nama treći dan najvećeg evropskog festivala, polako se sumiraju utisci. Tokom subotnje večeri, publika je mogla da čuje veliki broj izvođača na više od 40 bina, a žurku su započeli veterani rok scene i jedan od največih bendova bivše Jugoslavije, Bajaga i Instruktori.

Sa malim kašnjenjem, Momčila i ekipu na bini je smenila diva svetske muzike, Grejs Džouns. Jamajkanka američkog državljanstva ušla je u 8. deceniju života ali, barem što se njenog scenskog nastupa tiče, to se nikako ne da primetiti.

Grejs je na binu izašla u kostimu sa motivima njenog nekada velikog prijatelja, slikara Kejta Haringa, a kako su numere prolazile tako je menjala maske, a u jednom momentu, uz pesmu "Slave to the Rythm", ujedino i njen prvi planetarni hit, izašla je na binu sa fluorescentnim hula hupom, koji je potom vrtela oko struka u narednih pola sata.

foto: stefan Jokić

Svoj nastup produžila je za 45 minuta, odbijajući da se oprosti sa publikom, a osećanje je bilo uzajamno!

foto: Stefan Jokić

Divu je na bini zamenio trenutno popularni dvojac iz Francuske, Ofenbah.

Momci su napravili odličnu žurku, a prostor ispred Mejn stejdža bio je prepun nešto mlađe publike koja je uživala uz elektro obrade popularnih hitova rok i pop muzike prošlog veka.

Dorijan i Sezar održali su i kratku konferenciju za medije pre samog početka koncera, na kojoj su sa predstavnicima sedme sile podelili utiske o festivalu, kao i svoje planove za budućnost:

"Prvi put smo na ovakvom festivalu, koji se nalazi unutar spektakularne tvrđave. Oduševljeni smo atmosferom! Za nas, slogan sloboda znači biti svoj, raditi ono što voliš i naći svoj put", izjavili su tokom konferencije.

(Kurir.rs, D.K. / Foto: Profimedia)