Foto: Profimedia

sumnjivo lice

JORDANKA PUŠTENA NA SLOBODU: Ovo je mera koja je izrečena famoznoj Fatimi! Ima samo jedan izbor da ne bi završila iza rešetaka ponovo

Prostitutka Fatima Alesi (38) iz Jordana, koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu, pišu beogradski mediji.

Crna Hronika
> 12:35h

Kako je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Policija je Fatimu pronašla na ulici u Beogradu i kada su hteli da joj napišu prekršajnu prijavu zbog prostitucije, ona nije imala novca da plati kaznu zbog čega je prevezena u zatvor.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbeglice u Kikindi.

Za nju su tvrdili da je navodno zaražena HIV virusom, ali je test pokazao da je ona negativna na ovaj virus, saznaje Kurir.

"Sredinom maja, ona je napustila kamp i otišla za Suboticu, a potom završila u Beogradu. Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali još nije poznato koliko ljudi je zarazila. Niko u ovom trenutku ne može da oceni srazmere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama", kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno.

Kurir.rs/Telegraf