Foto: Reuters

snažna podrška

VUČIĆ: Imamo podršku Makrona da za stalno rešimo pitanje mira na Kosovu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio jer danas da je od predsednika Francuske Emanuela Makrona dobio podršku za pronalaženje kompromisnog rešenja sa Albancima na KiM i da se ne samo obezbedi mir u narednih godinu dve, već trajni mir kako bi se koncentrisali na ubrzani ekonomski napredak.

Politika

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Makronom rekao da su razmotrili u razgovorima ključna pitanja vezana za region, bilateralne odnose dve zemlje i da je istakao da i Srbija i region gledaju u Pariz i Francusku koja je zahvaljujući Makronu postala mnogo značajnija i za region i Evropu nego što je to bila u nekom ranijem periodu.

"Čestitam Makronu što je za kratko vreme uspeo da Francusku vrati na mesto koje joj pripada u Evropi i svetu" rekao je Vučić.

foto: Reuters

Predsednik Srbije je naveo da su postigli visok stepen saglasnosti po mnogim pitanjima i naveo da su to, pod jedan da zajednički čuvamo mir i stabilnost , pod dva da se zajednički traže rešenja i da se gleda u budućnost a ne samo u prošlost i da pod tri se očekuje velika i značajna uloga u tome i Francuske i Evrope.

Kako je rekao, razgovarali su i o vekovnom prijateljstvu dve zemlje, o tome da ekonomska saradnja raste i da dve zemlje imaju razmenu višu od milijardu evra, a da francuske firme zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Kako je rekao očekuje pomoć Makrona i očekuje da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

Kurir.rs