Foto: Printskrin

Pevač nastupio na insistiranje fudbalera

EVO DOKAZA DA JE MODRIĆ ORGANIZOVAO USTAŠKI PIR: Pogledajte kako je kapiten Hrvatske priznao Tompsonu da mora da peva na Trgu bana Jelačića! (VIDEO)

Prema prvobitnom scenariju organizatora dočeka fudbalske reprezentacije Hrvatske nije bilo predviđeno da Marko Perković Tompson peva u Zagrebu.

Fudbal
> 15:37h

Međutim, reprezentativci na čelu sa kapitenom Lukom Modrićem su postavili uslov da pevač poznat po ustaškim pesmama mora da nastupi na Trgu bana Jelačića!

Ovo je otkriveno tokom razgovora Luke Modrića i Tompsona dok su se vozili autobusom sa aerodroma ka centru Zagreba.

"To je bio naš prvi uslov. Čim smo ušli u finale i počeli da govorimo o dočeku u Zagrebu, rekao sam da Marko mora da peva na dočeku. To je bio naš prvi uslov", rekao je Luka Tompsonu u prenosu uživo.

Po dolasku na Trg igrači su Tompsona u jednom trenutku pozvali na pozornicu, na kojoj je otpevao a kapela verziju svoje pesme "Lijepa li si", koja je proteklih godina postala nezvanična himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

"Tompsonovu istaknutu poziciju" u celodnevnom slavlju zabeležili su i pojedini strani mediji, pitajući se šta jedan ekstremno desni pevač, poznat po svom koketiranju s ustaštvom, radi u društvu svetskih vicešampiona u fudbalu. Mediji podsećaju da su Tompsonovi koncerti zabranjeni u Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Sloveniji...

Švajcarski konzervativni list "Noje cirher cajtung" Tompsona je opisao kao izvođača koji "uvek iznova" upada u oči zbog "ultranacionalističkih pogleda na svet" i "veličanja fašističkog režima ustaša".

Razgovor između Luke Modrića i Marka Perkovića Tompsona možete videti na snimku od 3:27,50

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: