Foto: Marina Lopičić

SLUČAJ mARJANOVIĆ

ADVOKATI ODGOVARAJU NA OPTUŽNICU I TRAŽE: Obustavite postupak protiv Marjanovića

Crna Hronika

Branioci Zorana Marjanovića, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović, traže u odgovoru na optužnicu Višeg tužilaštva u Beogradu da postupak protiv Zorana bude obustavljen!

Kako Kurir saznaje, osnovni argument odbrane za ovakav predlog sudu koji treba da razmatra optužnicu jeste svedočenje njegove ćerke Jane.

- Advokati kao obrazloženje navode da, s obzirom na to da je prvu optužnicu sud vratio na dopunu i naložio tužilaštvu da sasluša nove svedoke, tek sada nema dovoljno dokaza da se Zoranu Marjanoviću sudi za ubistvo supruge. S njihovog stanovišta, iskaz koji je dala mala Jana otklonio je sumnju da je nju otac ostavio samu na nasipu i izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret - otkriva izvor Kurira.

On dodaje da se odbrana poziva i na to da su, pre svedočenja, devojčicu pregledali sudski veštaci koji su utvrdili da je hiperinteligentna i da nije sklona manipulacijama, pa da iz tog razloga ne stoji zaključak tužilaštva da je dete insturisano kako da svedoči.

Podsetimo, Jana je ispričala na saslušanju da je kobnog dana bila sa mamom i tatom na nasipu, ali da se otac nije odvajao od nje i da je nije ostavljao samu.

(Kurir.rs/J.Spasić/foto Marina Lopičić)