Foto: Dado Đilas

Kompromis Ruši se atletska staza, ali ne i atletski klub

BAGERI NA MARAKANI: Atletičari Zvezde dobijaju dvoranu!

Eto rešenja! Ideja čelnika FK Crvena zvezda da se ukloni atletska staza sa stadiona "Rajko Mitić" zarad proširenja tribina defnitivno će zaživeti, a atletski klub će biti preseljen na novu lokaciju

Ostali sportovi
> 09:14h

Namera čelnika FK Crvena zvezda da ukloni atletsku stazu sa stadiona "Rajko Mitić" zarad dodatnog ukopavanja tribina i proširenja kapaciteta definitivno će zaživeti uprkos prvobitnom negodovanju atletskog kluba. Kako Kurir saznaje, atletičari neće biti izbačeni na ulicu, već će dobiti novu dvoranu za treninge i takmičenja.

Bajern i PSŽ danas igraju pripremni meč u Klagenfurtu, iako se još uigravaju, kad igraju ova dva tima, logično je da bude golova, a kvota na 4+ je 1,97. Pogledajte sve MOZZART kvote za Bajern - PSŽ.

Visoki funkcioneri dva kluba Zvezdan Terzić i Neven Ranić, zajedno s novim predsednik SD Crvena zvezda Nebojšom Čovićem, održali su prvi u nizu sastanaka posle kojeg se nazire rešenje za sve.

- Atletika je najtrofejnija sekcija u okviru SD Crvena zvezda, godinama šampion Srbije u atletici, redovno osvajamo medalje na atletskim mitinzima i nadam se da će ljudi koji odlučuju o tome imati to u vidu. Atletski klub je osnovan pre više od 70 godina i bilo bi strašno da nas izbace na ulicu. Uostalom, stadion "Rajko Mitić" izgrađen je kao objekat i za fudbal i za atletiku. To znači za oba sporta, a ne samo za fudbal - istakao je Mladen Gajić, generalnoi sekretar AK Crvena zvezda.

- Nadam se da će naredni sastanci doneti rešenje za sve u interesu crveno-bele porodice - dodao je on.

Atletski savez Srbije Branković: Naći zajedničko rešenje

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković veruje da će se naći kompromisno rešenje.

- AK Crvene zvezda ima svu podršku od Atletskog saveza Srbije, a verujem i od SD Crvene zvezda. Nadam se da će fudbalska sekcija naći rešenje koje će zadovoljiti obe strane i da će se naći kompromis - istakao je Branković.

FK Crvena zvezda

Terzić: Naćićemo rešenje za atletiku

Generalni direktor FK Crvene zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da se ništa neće dogoditi preko noći i da će se sigurno naći rešenje za atletski klub ako se bude pravio novi stadion.

- Videćemo, govorili smo o dugoročnim planovima. Ne postoje u Evropi fudbalski stadioni sa atletskom stadionom. Sigurno je ako se bude pravio novi stadion bez atletske staze da će se za atletski klub naći dobro rešenje - poručio je Terzić za Kurir.

AK Crvena zvezda * Prvaci Evrope 1986. godine * Drugi u Evropi 1981. godine * Treći u Evropi 1976. godine

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: