Foto: Reuters / Leah Millis, Profimedia

urnebesno

DOBRO DOŠLI NA PRVU LINIJU BORBE ZA PROPAST SVETA! Američki novinar došao u Crnu Goru i NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA JE ZATEKAO (VIDEO)

Reporter CNN Nik Peton Volš posetio je Crnu Goru nakon izjave američkog predsednika Donalda Trampa kako Crna Gora može da izazove Treći svetski rat.

Crna Gora
> 09:51h

"Dobro došli na prvu liniju fronta, u militantnu Crnu Goru", sarkastično najavljuje Volš u reportaži uz kadrove Boke Kotorske, zaliva na Crnogorskom primorju. Nakon toga je upitao nekoliko stanovnika šta misle o toj Trampovoj najavi.

"Ne znam šta da kažem. To je zaista glupo", rekla je prodavačica sladoleda, a slično je reagovao i jedan konobar. Na pitanje reportera ide li ona da započne Treći svetski rat, mlađa prolaznica odgovorila je: "Ne, idem da popijem kafu."

Podsetimo, Tramp je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u razgovoru za Foks Njuz Crnu Goru opisao kao "malu i vrlo agresivnu zemlju".

"Zašto bi moj sin branio Crnu Goru u slučaju napada?" pitao je novinar Trampa, na što mu je američki predsjednik odgovorio da je samom sebi postavio isto pitanje.

"Crna Gora je mala zemlja sa snažnim ljudima - vrlo snažnim i agresivnim ljudima koji mogu delovati agresivno. Čestitam, ušli smo u Treći svetski rat", zaključio je Tramp.

Iz crnogorske vlade odgovorili su mu da oni pridonose miru i stabilnosti, ne samo na evropskom kontinentu nego i u celom svetu.

"Izgrađujemo prijateljstva, nijedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u saopštenju. Podgorica je naglasila da su prijateljstvo i savez Crne Gore i SAD-a snažni i neraskidivi.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: