Foto: Printscreen

ispraćaj

SAHRANJEN "KRALJ MALTE" KOGA JE SRBIN ISKASAPIO NOŽEM: Skupoceni pogrebni auto prošao kroz ceo grad, sahrana prenošena na video-bimu!

Crna Hronika

Jedna od najskupljih sahrana na svetu juče je priređena je biznismenu i milioneru sa Malte Hugu Hetkutiju, koga je na stravičan način ubio Srbin Bojan Čmelik (35), odnosno Bojan Mitić, kako glasi njegovo stvarno ime i prezime.

Skupocena pogrebna limuzina, obezbeđenje i hiljade ljudi bili su na sahrani ubijenog vlasnika hotela i brojih diskoteka i lokala na Malti.

Automobil koji je prevozio kovčeg sa njegovim telom prvo je prošao kroz ceo grad, a onda stigao do crkve u centru grada gde je održana misa. Hetkutijevoj sahrani prisustvovao je veliki broj poznatih i političara sa Malte, uključujući i ministra turizma Konrada Mizija.

Ispraćaj biznismena je bio toliko veliki da je opelo prikazivano na video bimu postavljenom ispred crkve kako bi mogli da mu prisustvuju i oni koji nisu mogli da uđu u crkvu.

foto: Printscreen

Na kraju službe, dok je kovčeg iznošen iz crkve, svirana je pesma Frenka Sinatre "My way".

U tom trenutku iz kaveza je pušten veliki broj belih golubica.

Sahrana je nakon toga bila privatna i njoj su mogli da prisustvuju samo najbliži članovi Hetkutijeve porodice i prijatelji.

Čmelik, tačnije Mitić, ubio je Huga Hetkutija 6. jula uveče, ispred njegovog butik-hotela na Malti. Srbin ga je satima čekao, a kada je izašao iz lokala, prišao mu, zagrlio ga i dva puta ubo nožem u stomak.

Sve to se dogodilo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor.

Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

Bojan Čmelik foto: Printscreen

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je "po narudžbini" ubio Hetkutija koji je važio za "kralja Malte".

Međutim, pre nekoliko dana u mediji su objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, “kralj Malte” je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

foto: Printscreen

U Srbiji robijao zbog pljačke

Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Dok je većina članova razbojničke grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji.

Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

Da li je tada promenio identitet, ili je nabavio lažni pasoš i otputovao na Maltu još se utvrđuje. Ono što je za sada poznato je da je Bojan, na ovo sredozemno ostrvo, otišao sa starijim bratom.

Tamo se zaposlio kao radnik obezbeđenja u jednom lokalu, u kome je njegov brat radio kao barmen.

(Kurir.rs / Malta independent / Blic)