Foto: Printscreen ORF.at

neslavni rekorder

BOSANAC ŠOKIRAO AUSTRIJANCE: Niko ne može da veruje šta je uradio!

SALCBURG - Austrijska policija objavila je da je uhapsila državljanina BiH (37) koji je oborio neslavni rekord.

Austrija

On je u periodu od 21. juna do 8. jula, dakle za svega 17 dana, napravio čak 18 krivičnih dela! Sve je počelo kada je 21. juna provalio u kancelariju jednog trgovca automobila u Salcburgu i tamo ukrao ključeve "audija", saopštila je policija u Salcburgu.

On je ovaj ukradeni automobilom koristio do 27. juna stavljajući na njega nekoliko različitih ukradenih tablica. "Lažni" identitet vozila pomogao mu je tokom krađa goriva na benzinskim pumpama.

Kada je policija 27. juna pronašla ukradeni "audi", otkrili su i tragove koji su otkrili identitet razbojnika. Međutim do njegovog hapšenja ovaj tridesetsedmogodišnjak je nastavio sa svojom krimi-turnejom.

Kako bi se osvetio radnicima hotela u Salcburgu, koji su ga izbacili zbog pušenja u sobi, ukrao je mobilni telefon na recepciji. U St. Gilgenu je ušao u apartmansko naselje i ukrao nekoliko električnih uređaja.

Završni račun pokazao je da je državljanin BiH u 17 dana izveo 18 krivičnih dela i napravio štetu od 15.000 evra. To međutim nije sve jer je posle hapšenja otkriveno da je povezan sa nekoliko provalnih krađa u Salcburgu tokom prošle godine. Državljanin BiH priznao je sva nedela i prebačen je u zatvor.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto printscreen