Foto: Screenshot

nije čekao

KANADSKI TINEJDŽER UDARIO NA TRAMPA: Napravio sajt koji se predsedniku SAD neće svideti (VIDEO)

Tinejdžer iz Ontarija je napravio sajt sa listom kanadskih proizvoda - od odeće preko instrumenata do elektronike - za one koji žele da uzvrate predsedniku SAD zbog uvođenja carina.

Planeta

Tajler Kempbel je kreirao sajt nakon 1. jula, kada je Kanada u odgovoru na carine SAD nametnula svoje tarife.

Baza podataka veb sajta sadrži 234 kanadskih prizvoda u 18 kategorija, kao što su nameštaj, igračke, zdravlje i fitnes, proizvodi za kućne ljubimce i hranu. Lista svakog proizvoda uključuje detalje o tome gde se nalazi u Kanadi, gde se prodaje u Kanadi i da li je u Kanadi.

Kembel je rekao da je odgovor na njegovu bazu podataka "u velikoj meri pozitivan" i da često dobija predloge proizvoda koji bi mogli dodati na ovu listu od ostalih Kanađana.

Rekao je da njegova internet stranica "manje govori o Trampu i više o Kanadi", naglašavajući da je njen opšti cilj promovisanje kanadskih proizvoda iz kanadskih kompanija.

"Moji baba i deda su bili migranti iz Irske i oni su započeli svoj mali biznis pre 35 godina", rekao je Kempbel.

Za Kanađane koji se nadaju patriotskoj kupovini, on preporučuje kupovinu lokalnih proizvoda a posebno treba da se obrati pažnja na na etikete proizvoda.

Oznaka proizvoda "Kanada" znači da su praktično svi glavni sastojci, obrada i rad koji se za njihovi proizvodnju kanadski. Oznaka "Proizvedeno u Kanadi" se koristi za proizvode kada se poslednja značajna faza proizvodnje proizvoda desila u Kanadi, čak i ako neki sastojci dolaze iz drugih zemalja.

Kurir.rs/CTVnews

Foto: Scresnshot