Foto: Reuters

TUGA

HOROR DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ: U dvorištu jedne kuće 26 spaljenih tela pronađeno u ZAGRLJAJU (FOTO, VIDEO)

Grčka vatrogasna služba potvrdila je danas smrt 49 osoba u žestokim požarima koji su zahvatili okolinu Atine, prenela je agencija AP, dok su grčki mediji ranije javili da je broj žrtava povećan na 50.

Planeta
> 09:53h

Vatrogasna služba dodala je da je 156 odraslih i 16 dece povređeno i prebačeno u bolnice navodeći da je 11 povredjenih u teškom stanju.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Pozivajući se na grčki Crveni krst, tamošnji mediji javili su da su jutros pronađena tela 26 osoba u bašti jedne vile u Mati, 40 kilometara od Atine, a da su prethodne noći stradale 24 osobe.

UŽIVO POŽAR BESNI KOD ATINE! 50 MRTVIH, 150 POVREĐENIH! Ugljenisana tela po ulicama! Stradala i bebica! Spaseni nestali turisti! (FOTO, VIDEO)

Pretpostavlja se da su u pitanju članovi porodice, a mnogi su pronađeni zagrljeni.

Premijer Grčke Aleksis Cipras vratio se iz posete BIH kako bi pratio situaciju u zemlji. Rekao je da je više od 600 vatrogasaca angažovano u gašenju požara, a operaciju otežava vetar koji duva do 100 kilometara na čas.

Predsedništvo Grčke otkazalo je za danas predviđeni prijem povodom godišnjice povratka demokratije u zemlji u julu 1974. godine.

Grčka je aktivirala evropski mehanizam civilne zaštite za pomoć od evropskih partnera. Španija će uputiti avione, a Kipar ekipu od 60 vatrogasaca.

Šumski požari su tokom vrelih i suvih leta česti u Grčkoj, ali katastrofa s kojom se ta država trenutno suočava nije viđena desetak godina.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: