Foto: Printscreen Facebook

GENIJE

12 GODINA JE ČEKAO OVAJ DAN, SADA JE NAJZAD DOSANJAO SVOJ SAN: Slavko Fodor ispunio želju iz mladosti i OBJAVIO prvu IGRICU! (FOTO)

Tech

Slavko Fodor je od najranije mladosti želeo da se bavi pravljenjem video igara. Zbog toga je krenuo da programira od svoje četrnaeste godine, posle srednje škole je upisao i završio Računarski fakultet, i izabrao zanimanje programera.

Rođen u Sarajevu u Bosni, Slavko je proveo mladost u Kikindi. Još od petog razreda je želeo da pravi igre, a od sedmog razreda je krenuo da se bavi programiranjem, upravo kako bi mogao da dostigne taj svoj cilj.

foto: Profimedia

Prva igra, koju je objavio kao probnu verziju pre 12 godina predstavlja kombinaciju fudbala i šaha — zapravo se igra fudbalska utakmica, ali je sličnost sa šahom u tome što je igra povezna i svaki igrač ima predefinisan način na koji se kreće i šutira. Igra na kojoj danas rade je zapravo rimejk ove prve i konceptualno je ostala ista.

Slavko i ekipa su nakon 2006. neko vreme nastavili da rade na svom projektu, isplanirali su nekoliko novih funkcionalnosti, ali zbog loše projektovanih troškova nisu uspeli da ih završe i implementiraju.

foto: Profimedia

Međutim, ko se može pohvaliti time da je ostao veran svom snu iz detinjstva, a još manje da ga je zapravo ostvario. Možda zvuči otrcano, ali Slavkova želja da napravi i lansira svoju video igru je zaista u najbukvalnijem smislu njegov dečački san i to se oseća svaki put kada priča o tome.

Posle 12 godina rada, nova verzija Football Clash Arene najzad je ugledala svetlost dana. Igra je konceptualno ostala ista kao 2006, ali je sada naravno urađena u mnogo naprednijoj tehnologiji.

foto: Profimedia

Slavkovom ostvarenju se prognozira veliki uspeh, iako je za igre ovog tipa potrebno između nedelju i godinu dana da se “pronađu” i pokažu na tržištu, tako da bar još neko vreme nećemo znati ishod truda i rada na ovom projektu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Facebook