Foto: Organizacija 28. Jun

Značajan status

VELIKA ČAST ZA ORGANIZACIJU 28. JUN: Milion dolara medicinske pomoći u znak prijema u UN

Osnovana 2012. godine, Organizacija 28. Jun dostavila je do današnjih dana 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći za saniranje posledica poplava, u vrednosti od preko 6.1 miliona dolara zemljama zapadnog Balkana

Društvo
> 20:34h

Posle dobijanja preporuke od čak 19 drzava clanica ECOSOC UN da organizacija 28. Jun dobije konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama, ovaj status je zvanično i potvrđen i dokumentovan 25.jula ove godine.

Tako je 28. Jun postao jedina organizacija sa zapadnog Balkana kojoj je ukazana ovakva čast i poverenje.

Od procenjenih 10 miliona nevladinih organizacija u svetu, manje od 0.0005%, odnosno 4.500, dostiglo je ovaj status.

foto: Organizacija 28. Jun

Kako bismo proslavili ovo značajno dostignuće, Organizacija 28. Jun poslaće najsavremeniju medicinsku opremu u vrednosti od gotovo milion dolara, koja će biti dodeljena zdravstvenim ustanovama, na Balkanu, kojima je to najpotrebnije, ističu u Organizaciji 28. Jun.

Medicinsku pomoć sačinjavaju EKG/ECG aparati, skeneri, ultrazvučni aparati, aparati za anesteziju i mnoge druge vredne mašine i aparature, koje će našem narodu omogućiti veći stepen zdravstvene zaštite.

Osnovana 2012. godine, Organizacija 28. Jun dostavila je do današnjih dana 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći za saniranje posledica poplava, u vrednosti od preko 6.1 miliona dolara zemljama zapadnog Balkana i u tom poduhvatu nastavljamo i u budućnosti, kažu u ovoj Organizaciji.