Foto: Viktor Čerjakov

želi titulu

OLGA DANILOVIĆ POSLE PLASMANA U FINALE: O emocijama. prijateljstvu, savetu trenera

Srpska teniserka Olga Danilović je savladala Beloruskinju Aliksandru Sasnovič sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 7:5) i izborila plasman u finale turnira u Moskvi i ostvarila najveći rezultat u dosadašnjem toku karijere.

Tenis
> 19:34h

Posle pobede na Aleksandrom Sasnovič srpska teniserka je izjavila da ne postoje reči koje mogu da opišu njeno trenutno stanje.

– Ne postoje reči koje mogu da opišu moj trenutni osećaj. Ovo je moj život, puno sam truda uložila da bih se plasirala u svoje prvo WTA finale sa svojih 17 godina. Mislim da to sve govori. Prošle godine sam igrala samo jedan WTA turnir, ovo je moja prva profesionalna sezona, rekla je Danilovićeva

Protivnica u finalu biće njena velika prijateljica, Anastasija Potapova.

– Ona je pre svega moja prijateljica, znam je čitav život. Odličan je igrač i mislim da ćemo sutra odigrati odličan meč, kratko je prokomentarisala Srpkinja.

Vremenski uslovi su se drastično menjali tokom današnjeg duela.

– Bilo je mnogo vruće na početku meča, posle se sve promenilo, bilo je mračno. Znala sam ako moja igra bude oscilirala da nemam šta da tražim na terenu. Znala sam da je protivnica veoma iskusna i da će se boriti do samog kraja. Na 5:2 u trećem setu ona je igrala sjajan tenis, ali sam nakon toga dala sve što sam imala i uspela da pobedim.

Publika joj je pružala veliku podršku.

– Publika je bila sjajna, navijali su za mene kao da sam ovdašnja. Sutra će sigurno biti drugačije, ovo je Anastasijin klub, ali se nadam da će bar neko navijati za mene. Mada mislim da podrška publike neće odlučiti pobednika, naglasila je Danilovićeva.

foto: Viktor Čerjakov

Za kraj, otkrila je jedan savet koji joj je dao njen trener Aleks Koreča.

– Trener mi je dao sjajan savet, šta god da uradim odmah da izbrišem. Tako da ako napravim neku glupost, a toga ima dosta s obzirom da sam prilično emotivna, samo izbrišem i nastavim dalje, zaključila je finalistkinja turnira u Moskvi.

Finale je na programu u 12.30 u nedelju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: