Foto: FUCZ

AKCIJA BRZI ODGOVOR

LOVAC NASTRADAO U MINSKOM POLJU KOD VOZUĆE: Demineri posle višesatne muke došli do tela (FOTO)

Demineri Federalne uprave civilne zaštite jutros u 5 sati su ušli u minsko polje kod Vozuće kako bi izvukli telo lovca koji je poginuo sinoć oko 22 sata.

Bosna i Hercegovina

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak je kazao da je sprovedena akcija “Brzi odgovor” i da su posle 12 sati stigli do tela unesrećenog.

"Uspeli smo da dođemo do čoveka, pregledali smo sve i konstatovali njegovu smrt. Čekamo tužioca, telo je pronađeno duboko u minskom polju, a povrede donjih ekstremiteta su nastale od mine PROM”, kazao je Solak.

foto: FUCZ

U akciji su učestvovala dva deminerska tima i jedan tim s dva psa za otkrivanje mina. Pripreme za akciju su trajale od sinoć, a jutros u 5 sati, kada su se za to stekli uslovi i vidljivost, ušli su u minsko polje te su nakon više od pet sati uspeli da dođu do lovca.

foto: FUCZ

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, drugi lovac, koji je posle sinoćnje nesreće prevezen u Banoviće, prebačen je na UKC Tuzla gde mu je operisana desna potkolenica i nalazi se van životne opasnosti.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: FUCZ