Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

SASLUŠANJE

SLUČAJ OTMICE DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Otmičar priznao da je sve sam osmislio!

Crna Hronika

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice, koji je 28. jula uhapšen zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom oteo Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, i od njegove porodice pokušao da iznudi dva miliona evra, na saslušanju u policiji priznao je da je sam isplanirao otmicu.

Kako saznajemo, Matić je navodno policiji rekao da je, u želji da dođe do lake zarade, dugo planirao kidnapovanje, a da se baš za Jeleninog dedu odlučio kada je u jednoj televizijskoj emisiji video njega i Jelenu.

- Uhapšeni je poslednji put boravio u zatvoru pet godina zbog razbojništava, i tokom služenja te kazne smišljao je kako da se na najlakši način obogati. Tada je na televiziji video emisiju sa Milosavom i sinula mu je ideja da je on pogodna žrtva. Nakon što je izašao na slobodu, pre oko godinu dana, Matić je odmah krenuo u akciju. Saznao je gde tačno Radisavljević živi u Ljigu, kao i da živi sam. Angažovao je jednog pomagača, sa kojim je danima pre otmice pratio Radisavljevićevo kretanje i njegove aktivnosti i osmatrao kuću - navodi naš izvor.

Prema njegovim rečima, Matić nije bio deo neke veće organizovane kriminalne grupe, već je sve sam osmislio i isplanirao.

- Uhapšeni najverovatnije nije imao nameru da naudi dedi Jelene Đoković pošto mu je jedini cilj bio novac. To potvrđuje i činjenica da ga tokom petočasovne drame u kukuruzištu nije tukao - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Matić je u gluvo doba noći ušao u kuću Milosava Radisavljevića i oteo mu 26.000 dinara i mobilni telefon. Potom ga je sa saučesnikom odvukao u kukuruzište udaljeno 500 metara od dedine kuće i vezao ga za metalni stub. Tada je njegovom sinu poslao poruku u kojoj je tražio dva miliona evra ako hoće da vidi oca živog. Starčevo zapomaganje čuo je komšija, koji je pozvao policiju.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Profimedia/Privatna arhiva)