Foto: YT Screenshot

brzina

HOROR U INDONEZIJI: Zemljotres ubio 17 osoba, počela akcija spasavanja 500 turista zarobljenih na planini (VIDEO)

U toku je spasavanje stotinjak penjača na planini Rindžaniju na indonezijskom ostrvu Lomboku, dan nakon što je snažan potres magnitude 6,4 stepena pogodio popularno turističko odredište, saopštio je u ponedjeljak službenik agencije za katastrofe.

Planeta
> 09:25h

"Najnovije informacije koje dolaze od tima na terenu kažu da će danas sve porodice koje se nalaze na Rinžaniju biti evakuisane putem Sembalun staze", rekao je Asdijanto, službenik u agenciji za ublažavanje katastrofa Severne Lomboke.

Najmanje 14 osoba je poginulo, a oko 160 ih je povređeno u nedjelju nakon zemljotresa jačine 6,4 na turističkom ostrvu Lomboku, na jugoistoku Indonezije, objavile su u nedelju lokalne vlasti.

Taj snažan potres izazvao je paniku, stanovnici su bežali iz svojih kuća, a gosti iz hotela. Do potresa čiji je epicentar bio na dubini od sedam kilometara je došlo u 23.47 u subotu. Usledilo je više od stotinu manjih potresa, istakao je Američki geofizički institut USGS.

Do potresa je došlo 50 kilometara severoistočno od Matarama, središta Lomboka. Otok je poznata turistička destinacija, a nalazi se stotinjak kilometara istočno od otoka Bali, takođe omiljena među turistima.

Potres se osetio i na Baliju, na kom su turisti također u panici istrčali iz hotelskih soba u potrazi za sigurnijim okruženjem.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: YT Screenshot