Foto: Printscreen

Srpski vezista od ove sezone nosi dres portugalskog Belenenseša

LJUJIĆ PRED NOVIM IZAZOVOM U KARIJERI: Kao stranac moram da pravim razliku

Srpski fudbaler Matija Ljujić, koji je od ovog leta član Belenenseša, završio je pripreme sa portugalskim klubom pred početak nove sezone.

Fudbal

On je rekao da je zadovoljan svojim dosadašnjim radom u novom klubu.

-Pripreme su, na sreću, prošle bez povrede. Treniramo vrlo jakim tempom, dva puta dnevno. Izborio sam mesto u startnih jedanaest u Kupu i igrao sam 80 minuta. Nadam se da ću nastaviti da igram u prvoj postavi - rekao je Ljujić.

Ofanzivni vezista je svoj zvanični debi za Belenenseš imao u utakmici Kupa Portugala, u kojoj je njegov tim slavio sa 3-1 protiv Oliveirensea, a Ljujić veruje da se dobro uklopio u rad tima iz Lisabona.

-I ranije sam pratio ovu ligu jer je u njoj igrao veliki broj naših igrača. Znam šta me čeka, došao sam kao stranac i moram da pravim razliku. Zadovoljan sam, a i klub je zadovoljan - smatra Ljujić.

Do početka prvenstva Portugala ostalo je samo dve nedelje.

-Imamo generalnu probu protiv Rajo Valjekana narednog vikenda, a nadam se bodovima već od prvog kola -zaključio je Ljujić.

Primeira liga startuje 12. avgusta i u prvom kolu Belenenseš gostuje ekipi Tondele, koja je prethodnu sezonu završila na 11. mestu.

Kurir sport

Foto: Printscreen