Foto: Printscreen

ZAUvek U SEĆANJU

VJERUJ U LJUBAV, UZ SUZE I APLAUZ KOJI JE TRAJAO U BESKRAJ: Emotivnom komemoracijom Split se oprostio od velikog Olivera Dragojevića! (VIDEO)

Stars
> 14:41h

U Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu u 11 sati počela je komemoracija povodom smrti slavnog muzičara Olivera Dragojevića.

FOTO: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MILAN SABIC/ nr
FOTO: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MILAN SABIC/ nr
FOTO: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MILAN SABIC/ nr

U Hrvatskoj se od jutros obeležava Dan nacionalne žalosti povodom smrti istaknutog muzičara koji je bio omiljen, ne samo u Hrvatskoj, već i širom regiona.

FOTO: Printscreen Facebook
FOTO: Pritnscreen
FOTO: Printscreen Facebook
FOTO: Pritnscreen
FOTO: Pritnscreen
FOTO: Pritnscreen

Komemoraciju je otvorila klapa pesmom "Moj galebe", a osim porodice Olivera Dragojevića, u prvom redu još sede predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Hrvatske Andrej Plenković i drugi.

Prvi je govorio Jakša Fiamengo.

"Mogao si još da bude s nama... Ustvari ti si s nama, u našim srcima, u svakom pozdravu. Split je tvoj, kao i Vela Luka. Bio si jedan jedinstven, niko te ne može nadmašiti. Bio si duhovit, pun duha. Takav ćeš ostati u našem pamćenju, takav ćeš ostati s nama zauvek", kazao je Flamengo.

foto: Pritnsceen

Travničanin Nikša Bratoš je kazao da su svi ujedinjeni u bolu.

"Sećam se leta 1991. kad smo radili "Moja domovina". Odmah smo se usuglasili da će je Oliver započeti i završiti. Svojim delovanjem je postao svojevrstan dalmatinski spomenik. Ljudi su putovali stotine kilometara da bi ga videli i čuli. Split i Vela Luka moraju biti ponosni. Bio je svetionik Dalmaciji. Ovaj grad je tvoj i biće tvoj zauvek. Tebi, dragi Oli, tebi, koji si toliko voleo ovu zemlju, ovo more, ovaj grad i ove ljude, nek ti je laka zemlja i mirno more", kazao je Bratoš.

Na kraju komemoracije svi su ustali u Oliverovu čast. Aplauz nije prestajao u nedogled. Oliverova supruga Vesna bila je shrana. Svi su složno spontano počeli da pevaju 'Vjeruj u ljubav'. Zorica Kondža je bila među onima koji su prvi započeli pesmu.

foto: Printscreen Facebook

Olivera Dragojevića će ispratiti i 500 brodića s otoka Hvara i Visa: "Odajmo počast simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske"

Podsetimo, u 18.50 sati počeće ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gde će se u 19.50 sati ukrcati u katamaran za Velu Luku, u kojoj će se u sredu u 18 sati na lokalnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti sahrana.

Kurir.rs/ 24sata.hr/ Foto: Printscreen