PRVI KADROVI

LAZAR RISTOVSKI ZAVRŠIO SNIMANJE FILMA KRALJ PETAR PRVI: Ovo je kruna moje karijere! Prve scene filma ekskluzivno za Kurir! (VIDEO)

Nisam imao priliku ništa slično da radim osim s Kusturicom "Podzemlje". Ne želim da poredim mog sina Petra s njim, ali ovo je produkciono najveći srpski film. Neka mu sudi publika i kritika, poručio je glumac i producent

Pop kultura
> 16:38h

Poslednja klapa filma "Kralj Petar Prvi", reditelja Petra Ristovskog i producenta Lazara Ristovskog, pala je u utorak u Beogradu, a autorska i glumačka ekipa družila se s medijima u vili na Senjaku, gde je Petar I Karađorđević proveo svoje poslednje dane. - Ovo je projekat koji spremam s Milovanom Vitezovićem već sedam godina. Film i serija su rađeni po romanu "Čarape kralja Petra", ali su scenaristi, pored pisca, Petar i Vladimir Ćosić. Za mene je bilo poražavajuće da nisam naišao na odziv kod onih što imaju para, a to su tajkuni. Sada sam srećan zbog toga. Oni nisu zaslužili da budu deo naše priče, a filma ne bi bilo bez podrške predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Lazar Ristovski, koji igra i glavnu ulogu.

foto: Promo

On je otkrio da se povlači nakon ovog snimanja. - Film je kruna moje karijere. Nisam imao priliku ništa slično da radim osim s Kusturicom "Podzemlje". Ne želim da poredim mog sina s njim, ali ovo je produkciono najveći srpski film. Neka mu sudi publika i kritika. Nismo se stideli patetike i napravili smo ga u slavu srpskom narodu - objasnio je glumac.

foto: Promo

Biografsku dramu o kralju Petru I publika će moći da pogleda 11. novembra, a naredne godine i kao seriju od 10 nastavaka na RTS. - Kralj Petar je jedini vladar koji je sa celom svojom administracijom i vojskom napustio zemlju i posle toga se vratio u otadžbinu kao oslobodilac. To je priča biblijskih razmera. Tata i ja smo stalno bili u klinču, a iako je to delovalo kao svađa, naš dijalog je bio vrlo konstruktivan - objasnio je Petar Ristovski.

Petar i Lazar Ristovskifoto: Dragana Udovičić

On je kazao da su mu iskusni filmski radnici govorili kako nikad nisu prisustvovali snimanju tako obimnog i zahtevnog ostvarenja. - Snimali smo 110 dana sa oko 200 statista na setu - kazao je Ristovski.

Pogledajte, ekskluzivno na našem portalu, prve kadrove ovog filma:

Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Dragana Udovićić

foto: Dragana Udovičić

Najmlađi glumac Ivan: Petar je plakao sa mnom

Dečak Ivan Vujić najmlađi je član ekipe i igra vojnika Momčila, a ulogu je dobio tako što je na kasting otišao kao podrška najboljem drugaru. - Imali su svi strpljenja za mene. Petar mi je puno pomogao u jednoj sceni i plakao je zajedno sa mnom - kaže Ivan.