Foto: AP

NIŠTA OD INCIDENTA

BAZA RAJT-PATERSON DALA VOLJNO: Lažna uzbuna, osoblje bezbedno, RAZLAZ IZ VOJNE ZONE! (VIDEO)

DEJTON - Baza američkih vazduhoplovnih snaga Rajt-Peterson saopštila je da je navodni incident u njenoj bolnici, zbog kojeg su intervenisale bezbednosne i vatrogasne snage, zapravo bio lažna uzbuna i da je osoblje baze bezbedno.

Planeta

Do navodnog incidenta je, objašnjava se u saopštenju objavljenom na nalogu te baze na Tviteru, došlo juče tokom planirane vežbe koja je obuhvatila scenario sa aktivnim napadačem koji puca.

"Nepoznata osoba je pozvala broj 911 (za hitne slučajeve) misleći da je reč o istinskom napadaču u bolnici baze. Kao rezultat, bezbednosne snage su odgovorile na licu mesta i počele su sistematsku evakuaciju cele bolnice", navodi se u saopštenju.

foto: AP

U pokušaju da otvori zaključana vrata, jedan pripadnik snaga je upotrebio vatreno oružje, napominje se. Bolnica je potom proglašena bezbednom, a celokupnom osoblju je naloženo da tu zonu, za sada, izbegava.

Prethodno je baza saopštila da se u njenoj bolnici, oko 12.40 sati po lokalnom vremenu, dogodio "navodni incident" i da su bezbednosne i vatrogasne snage te baze odgovorile na incident.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP