sprema se napad na srbe

ALBANSKI MEDIJI NAJAVILI AKCIJU VISOKOG RIZIKA KOSOVSKE POLICIJE: U subotu moguć HAOS na severu Kosova!

Politika
> 18:48h

Albanski sajt Veriu.info objavio je sinoć vest da će Policija Kosova izvesti "rizičnu akciju" na severu Kosova u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi".

Poslanik u skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Svečla sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji "eskalacije situacije na severu", podsećajući na to da je Policija Kosova prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima, prenosi portal "Kossev.info".

foto: Printscreen

Da je operativnim nalogom Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim članovima tvrdi i portal Kallxo. Ovaj portal došao je u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative, Rašit Ćaljaj.

- Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke - stoju u mejlu koji je uputio direktor operative, Rašit Ćaljaj.

Da podsetimo, prema saznanjima Kurira, kosovski Albanci za subotu ujutru pripremaju upad na sever Kosova i zauzimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu!

Istovremeno, predsednik predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za ujutru sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: