Foto: Marina Lopičić

Napad

VATRENI OBRAČUN USRED BELA DANA U RAKOVICI: Žena u crnom pucala u vlasnika perionice!

Nepoznata ženska osoba obučena u crno upucala je danas hicem iz pištolja u nogu Željka B. (49) u Rakovici, nedaleko od njegove auto-perionice, i pobegla

Crna Hronika

Željko B. (49) iz Beograda ranjen je danas hicem iz pištolja u nogu na uglu ulica Pere Velimirovića i Borske u Rakovici, nedaleko od auto-perionice čiji je vlasnik.

Pucnjava se dogodila usred bela dana, oko devet sati ujutru, kada je muškarac, izašavši iz zgrade u kojoj živi, krenuo ka perionici.

Mesto ranjavanja vlasnika perionicefoto: Marina Lopičić

Hitac kao opomena

Njega je, prema nezvaničnim informacijama, ranila ženska osoba obučena u crno, a na glavi je navodno imala kapuljaču.

- Željko živi u zgradi koja se nalazi na pedesetak metara od njegove auto-perionice. Upucan je na stepeništu u trenutku kada je išao ka svom lokalu, o čemu svedoči i velika lokva krvi koja je ostala na mestu incidenta. Sumnja se da ga je u levu butinu pogodila ženska osoba, koja je nakon ispaljenog hica pobegla i za njom policija traga - navodi izvor iz istrage.

Lokva krvifoto: Marina Lopičić

Ekipa Hitne pomoći brzo je reagovala i ranjenog muškarca prevezla u Urgentni centar. Na sreću, on nije životno ugrožen.

Prema rečima sagovornika Kurira, postoji mogućnost da je ranjavanje vlasnika perionice opomena zbog neraščišćenih računa.

- Moguće je da su napadač, ili neko njemu blizak, i ranjeni muškarac ranije imali neke sukobe koje nisu rešili. Napadač je, očigledno, imao odličnu priliku da ubije vlasnika perionice, ali to ipak nije učinio. Iz tog razloga, ovaj njegov potez jedino bi mogao da se okarakteriše kao opomena upućena vlasniku perionice - kaže naš sagovornik.

Možda su bili u vezi

On dodaje da ne treba isključiti ni mogućnost da su napadač i žrtva bili u vezi.

- Možda su bili u emotivnoj vezi u kojoj je nešto krenulo po zlu. Moguće je i da su se neposredno pre ranjavanja žestoko posvađali ili raskinuli, što je ženu navelo da potegne oružje i puca muškarcu u nogu - priča sagovornik Kurira.

Pucnjavu u Borskoj ulici, prema rečima zaposlenih u okolnim objektima, niko nije čuo.

- Ovde je uvek gužva, pritom stalno prolaze automobili, pa je teško čuti bilo šta. Nismo shvatili da se nešto neuobičajeno dešava sve dok nismo videli nekoliko policijskih patrola i vozilo Hitne pomoći - pričaju radnici.

Meštani

Željko nema veze sa kriminalom

Meštani Rakovice su za ranjenog Željka B. imali samo reči hvale. - On je dobar čovek, miran, i nikada nije imao nikakve veze sa kriminalnim radnjama. Ne možemo ni da pretpostavimo zašto se ovo desilo. Policija radi svoj posao i verujemo da će se uskoro sve rešiti, kao i da će krivac biti priveden pravdi - rekli su nam meštani.

(Kurir.rs/D.S. - J.I. - J.R./Foto:Marina Lopičić)