KIVUU JE STANKOVIĆ KAO STARIJI BRAT

ZNAJU SE 17 GODINA: Legendarni rumunski fudbaler otkrio kakav je čovek Zlatan Ibrahimović (KURIR TV)

Kristijan Kivu je legenda ne samo rumunskog, već i evropskog fudbala.

Fudbal

U penziji je već četiri godine, ali je i dalje blizu fudbala.

Kivu (37) se odazvao pozivu Dejana Stankovića da poseti kamp "Deki 5" na Zlatiboru i mališanima prenese deo bogatog igračkog i životnog iskustva.

"Velika mi je čast da budem ove. Ovo je lepa zemlja, drago mi je što sam deo ovog projekta", rekao je bivši igrač Ajaksa, Rome i Intera.

Sa Stankovićem je "delio hleb" u Interu od 2007. do 2013.

"Deki mi je dobar prijatelj, znamo se dugo, još iz vremena dok smo igrali jedan protiv drugog, a kasnije smo postali saigrači u Interu. Postali smo bliski prijatelji. On mi je kao stariji brat".

Fudbaler koji je za reprezentaciju Rumunije zabeležio 75 nastupa pohvalio je Stankovićev kamp.

"Divna ideja! Ujedno je i odgovornost ovo što Dejan radi. Divno je za ovu zemlju i za ovu decu, da postanu nešto u životu".

Stanković i Kivu su zajedno osvojili Ligu šampiona, kada je Inter u madridskom finalu 2010. pobedio Bajern 2:0. Tada je Stanković u 68. minutu zamenio upravo Kivua.

"Trebalo je da igra od početka, zaslužio je. Proveli smo divno vreme u Interu i kako god da su dalje išle naše karijere, ostali smo prijatelji".

Kivu dobro poznaje i Zlatana Ibrahimovića. Bili su saigrači i u Ajaksu i u Interu. Upitan kakav je legendarni Šveđanin nekada bio, a kakav je sad, Rumun je uz osmeh odgovorio:

"Teško pitanje... Postao je veći. Isti je bio sa 17 godina, kada sam ga upoznao, kasnije sa 26, a isti je i sada. Možda je malo zreliji, jer ima decu kod kuće, ali s druge strane je isti. Jedan je od najboljih igrač s kojim sam igrao".

Kristijanov otac Mirčea Kivu je takođe legenda rumunskog fudbala. Bio je igrač i trener, a stadion u njihovom rodnom gradu Resiti nosi njegovo ime.

"On je moj heroj, žao mi je što je umro pre 20 godina. I dalje mi nedostaje. Naučio me je mnogo toga i u fudbalu i o životu. Najvažnije je prihvatiti čemu te roditelji uče. Sve dugujem njemu", završio je priču Kristijan Kivu.

(Dejan Ignjatović, Foto: AP)