Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

STIGLI PANTELIĆ I KIVU, DOĆI ĆE I MATERACI

SMEJU SE MALIŠANI, SMEJE SE I DEKI: Stanković na Zlatiboru uči decu fudbalu i životu (KURIR TV)

Boravak na Zlatiboru Dejanu Stankoviću ulepšali su njegovi veliki prijatelji Kristajn Kivu i Marko Pantelić koji su posetili kamp Deki5.

Fudbal

- Znate i sami, Panta je kao kao familija. Skoro 30 godina se znamo. Počeli smo zajedno u petlićima Zvezde i on se sigurno ovde oseća kao kod kuće. Hvala mu od srca što je došao - počeo je priču Stanković i dodao:

- Sa Kristijanom sam izgradio lepo prijateljstvo tokom osam godina u Interu. Bio je to veoma lep period, mnogo dobrih utakmica, mnogo titula, i hvala bogu da smo ostali u kontaktu jer je sjajan čovek. Živimo obojica u Milanu i svakodnevno se družimo. Nije mu bilo teško da dođe, naprotiv. Odmah je pohvalio kamp kada je video gde je organizovan, kako radimo i kakav je program. I njemu mnogo hvala što je došao. Sad još čekamo Marka Materacija 8. avgusta da vidimo i čujemo njegove komentare i utiske. Biće dosta šale, to je sigurno.

Na pitanje kako je zadovoljan prvom smenom kampa u kojoj je učestvovalo 116 mališana, Stanković je odgovorio:

- Rekli smo da nećemo ništa da pričamo dok se sve ne završi 18. avgusta. Možemo samo da kucnemo u drvo i da stavimo kamenčić u patiku da nas žulja nešto. Bitno je da su deca zadovoljna, da se lepo zabavljaju. To vidite i sami po njihovim osmesima, a to nam je i bio cilj. Više od toga ne tražim.

Na konstataciju da je primetno da se i on fenomenalno provodi i da uživa u radu sa decom, Stanković kaže:

- Pošto mi fali fudbal, morao sam da organizujem kamp da bih i ja negde igrao. Fenemomenalno je. Deca su divna, nemam reči za njihov odnos prema treningu, za druženje i ponašanje. Nadam se da sam za ovih sedam dana uspeli bar malo da im presem ono kako sam ja odrastao i kako sam ja živeo dok sam se bavio fudbalom - zaključio je Stanković.

(Dejan Ignjatović, Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović)