kaže da je danas lakše

PANTELIĆEVA PORUKA DECI: Evo šta je legendarni napadač rekao svima koji maštaju da postanu fudbalske zvezde (KURIR TV)

Nekadašnji fudbalski reprezentativac naše zemlje Marko Pantelić se odazvao pozivu Dejana Stankovića da poseti kamp "Deki 5" na Zlatiboru i mališanima prenese deo bogatog igračkog i životnog iskustva.

Fudbal
> 18:01h

Izveštač Kurira sa Zlatibora - Dejan Ignjatović

"Nema ništa lepše nego kada dođeš na teren, a tu su neki novi klinci koje ćemo u budućnosti gledati na velikim terenima i utakmicama, čekajući da nas uvesele", rekao je Pantelić i dodao:

"Najveće zadovoljstvo je u današnje vreme videtui decu na terenu. Pored društvenih mreža, kompjutera, svega, oni su odabrtali teren."

Pantelić je upitan i šta je bitno kada dete počinje fudbalski put i mašta da bude zvezda.

"Najbitnije je lepo se razvijati, kvalitetno se družiti, bez vremena u zatvorenom i gledanja u telefon ili kompjuter. Bitno je da imaš prisno druženje sa vršnjacima iz svog ili drugih gradova niko ne zna šta to donosi i kako može da se završi. U fudbalskom smislu, mora da se ima talenta i mnogo toga. Da li će neko napravit karijeru, zavisi od talenta, strpljenja, upornosti..."

Pantelić je na kraju uporedio prošlost i sadašnjost

"Danas je sve napredovalo. Mi u naše vreme nismo imali ništa od ovoga. Ovakav kamp, olakšava posao trenerima u velikim klubovima, koji mogu turistički ili poslom da dođu i vide decu. Ja sam recimo, subotom išao na Marakanu i u grupi od 200 dece morao da se borim da mi prvo kažu da dođem u ponedeljak, a tek kasnije i da donesem krštenicu i dve slike. U ovom momentu nije važno ko je koliko talentovan, jer se u fudbalu najviše isplati rad i strpljenje", rekao je Pantelić.

Kurir sport