icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react

NAŠI REPORTERI NA LICU MESTA

KURIR NA JEZERU GAZIVODE! OVDE KOSOVSKI ALBANCI PLANIRAJU UPAD: Situacija je mirna, ali je napeto! Srbi u strahu šta donosi sutrašnji dan! (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2018. 20:18h

 

Kako javlja reporter Kurir sa lica mesta, situacija na jezeru Gazivode je trenutno mirna, ali se svuda oseća napetost i strah od sutrašnjeg dana!


 

Na samoj brani jezera primećeno je 10ak ljudi koji pecaju. Inače, samo jezero je od velikog značaja jer je reč o veoma važnom hidropotencijalu.

 

 

Oko samog veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode, kod Zubinog Potoka, i trafostanice Valač koplja se lome zapravo jer onaj ko ih kontroliše ima pod kontrolom energetske resurse za sever Kosova, ali i vodne resurse za teritoriju celog KiM.

 

foto: Zoran Šaponjić

 

Inače trenutno nema pripadnika KFOR-a, kao ni na prelazu Brnjak. Prema rečima našeg reportera, oko Zubinog potoka se oseća napetost i strah šta donosi sutrašnji dan.

 

Prilazni put samom jezeru iz pravca magistrale koja vodi ka Zubinom potoku je prekinut zbog izvođenja radova i tu se sada nalazi provalija koja je duboka oko 10 metara.

 

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!