icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: media-ps.rs

JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU

DRAMATIČNO SPASAVANJE BICIKLISTE KOD ĆUPRIJE: Upao u provaliju duboku 10 metara, jedva dozvao pomoć!

ĆUPRIJA - Sinoć oko 23, 30 u Krušaru, selu nadomak Ćuprije, desila se nesreća, u kojoj je R. M. prilikom vožnje bicikla , po nepreglednom seoskom putu sleteo biciklom u provaliju duboku 10 metara.

Objavljeno: 03.08.2018. 20:58h

 

Tu je izgubio svest pri padu i povredio glavu. Nakon što se osvestio, počeo je da doziva u pomoć. S obzirom da je to nenaseljeni deo sela, gde nema kuća, niko ga nije čuo. Ali srećom, tuda je prolazila jedna žena i ona je čula njegove jauke, te je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju.


 

Služba hitne pomoći ćuprijskog Doma zdravlja je odmah izašla na lice mesta.

 

“S obzirom da smo videli da ne može da se priđe pacijentu, morali smo da zovemo u pomoć vatrogasce, i oni su odmah izašli na teren. Pošto nismo mogli merdervinama da sidjemo niz most u provaliju, morali smo se spuštati konopcima. Kada smo se spustili, uradili smo sve mere imobilizacije pacijenta da bismo mu tako pomogli, I da bismo ga zaštitili. Pacijanta smo vezali da ne bi skliznuo sa daske i uz pomoć kanapa izvukli ga iz provalije”, izjavila je za  media-ps.rs doktorka Olivera Stanković, koja je bila dežurna ove kobne letnje noći.

 

Pacijent je tako bio van životne opasnosti i nakon toga je zbrinut na urgentnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji.

 

(Kurir.rs/media-ps.rs)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!