Helikopteri nadleću Zubin Potok i Kosovsku Mitrovicu

EKSKLUZIVNO! KURIR NA LICU MESTA! Jake snage KFOR-a blokirale Gazivode, vojnici drže prst na okidaču (KURIR TV)

Politika
> 11:03h

Hidrocenrtrala Gazivode kod Zubinog Potoka, velika zemljana brana, kao i objekat centrale nekoliko kilometara dalje, od noćas su pod blokadom jakih snaga Kfora, koje nikome ne dozvoljavaju prilaz.

foto: Zoran Šaponjić

Vojnici Kfora pod punom ratnom opremom nalaze se na početku brane, a vozila i vojnici Kfora blokiraju sve prilazne puteve, javlja reporter Kurira sa lica mesta.

foto: Zoran Šaponjić

Ono sto se vidi jeste da svi vojnici nose duge cevi, a neki i puškomitraljeze. Na svim prilaznim putevima Gazivodama vojnici Kfora jutros reporteru Kurira nisu dozvolili da priđe niti da ih fotografiše, a zamolili su našeg novinara da se radi svoje bezbednosti i bezbednosti vojnika hitno udalji. Za sve vreme razgovora držali su prst na obaraču. U samom Zubinom Potoku jutros je mirno, oseća se napetost, a ljudi sa nestrpljenjem i nezvešnošću čekaju šta će se desiti narednih sati.

foto: Zoran Šaponjić

Inače vojnici Kfora upali su na hidrocentralu Gazivode još noćas, pojavili su se iz mraka, pretresali vozila koja su se zatekla na brani. Za sve to vreme helikopteri Kfora nadletali su Zubin Potok i Kosovsku Mitrovicu.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić/Foto: Zoran Šaponjić)