Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

užas

SANITARNA INSPEKCIJA: Niška Cvetna pijaca kod Tvrđave najgora u Srbiji, trebalo bi da se zatvori

Srbija

Smeće na sve strane i loše konstruisani objekti, prema oceni načelnice Sanitarne inspekcije Radice Nikolić, samo su neki od “nedopustivih problema”, sa kojima se suočava "Cvetna pijaca" u Nišu zbog čega je, kaže, “najgora u Srbiji”. Uslovi su toliko loši, dodaje Nikolićeva, da je inspekcija više puta razmatrala mogućnost da je zatvori.

Ilustracijafoto: Kurir/M.S.

Pijaca u centru Niša kod Tvrđave, predstavlja glavobolju mnogim Nišlijama, s obzirom na to da, prema rečima Nikolićeve, upravo na nju stiže najveći broj pritužbi Sanitarnoj inspekciji. Nikolićeva tvrdi da "svi znaju da je ona najgora u Srbiji", kao i da je inspekcija mnogo puta "na klackalici" da zabrani njeno korišćenje.

- Ona je toliko neodgovarajućih građevinski-tehničkih i sanitarno-higijenskih uslova, da bih ja, da sa na mestu nekih ko je iznad nas, prozvao naše inspektore zašto je dosad nismo zatvorili. Vreme je da se razmišlja o rekonstrukciji ili bar izgradnji nove - rekla je Nikolićeva.

Još jedan od problema načelnica Sanitarne inspekcije vidi i u nedovoljnom broju kontejnera, u koje smeće bacaju i žitelji tog dela grada, ali i vlasnici ugostiteljskih radnji.

Inače, o problemima Tvrđavske pijace govorilo se na Karavanu inspekcija, ali nije bilo prvog čoveka Tržnice Gorana Đorđevića, koji rukovodi pijacama, da to i čuje. Ovo je razljutilo načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski, koja je "odbrusila" gradonačelniku Darku Bulatoviću.

- Pričamo o pijacama, a nema direktora. Je l’ tako, gradonačelniče? - zapitala je Sotirovski.

Ilustracijafoto: Profimedia

"Sve pijace da imaju objekte za prodaju hrane životinjskog porekla"

Sem mlečnih proizvoda i jaja, koji, kako kaže šef odseka Republičke veterinarske inspekcije Miroljub Marjanovic, ostala hrana životinjskog porekla bi trebalo da se prodaje u posebnim objektima.

Dakle, trebalo bi da postoje posebne posebni objekti koji imaju rashledne uređaje. A one tezge na kojima se prodaju sir i ostali mlečni proizvodi i jaja, da makar budu natkrivene - rekao je Marjanović.

Marjanović dodaje da se nada da će Tržnica rešiti ovo u što skorije vreme.

(Kurir.rs/Ju\ne vesti, S.Marković)