Foto: Profimedia

nevreme

HOROR U ZRENJANINSKOJ BOLNICI: Obrušio se krov zbog kiše, voda prodrla u porodilište, evakuisane bebe i porodilje (VIDEO)

Srbija
> 20:58h

Jako nevreme ugrozilo je rad porodilišta u zrenjaninskoj Opštoj bolnici "Đorđe Jovanović", nakon što se zbog velike količine vode popustio plafon a voda prodrla u prostorije bolnice.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Vladimir Arbutinov izjavio je da su svi liftovi u bolnici, osim teretnog, trenutno van funkcije, kao i da je kotlarnica bila poplavljena.

"Zbog štete na krovu, popustio je plafon na porođajnom odeljenju i pola porodilišta našlo se pod vodom. Zahvaljujući brzoj reakciji osoblja, sve trudnice i bebe smeštene su u suvi deo zgrade. Situacija je sve vreme bila pod kontrolom i niko nije povređen", kazao je Arbutinov.

Svi pacijenti su odmah zbrinuti na sigurno i trenutno je sve pod kontrolom, a Arbutinov je rekao da su svi medicinski aparati sačuvani i da su osposobljeni kuhinja i vešeraj za dalji rad.

"Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, Domu zdravlja, svim gradskim službama i vatrogasno – spasilačkoj jedinici, zbog čije nesebične pomoći rad bolnice nije doveden u pitanje. U jednom momentu ovde se zateklo stotinu ljudi, uključujući i bolničko osoblje, koji su sanirali posledice nevremena", rekao je Arbutinov.

Bolnicu je posetila i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić koja je rekla da će sve trudnice prispele za porođaj biti upućene u bolnicu u Vrbasu, a rizične trudnice biće upućene u Klinički centar u Novom Sadu.

Ona je dodala da je Pokrajina obezbedila sredstva za sanaciju krova bolničke zgrade i da je trebalo da radovi počnu u ponedeljak, ali da ih je nevreme preduhitrilo. Bojanić je dodala da će problem sa krovom biti rešen u narednom periodu.

(Kurir.rs/Zrenjaninski.com/Foto ilustracija: Profimedia)