Foto: Kurir

Domaćin

KURIR S ČUVENIM REFIKOM ŠABANADŽOVIĆEM U SARAJEVU: Danju šeta, noću nazdravlja!

Legenda Crvene zvezde i reprezentativac nekadašnje SFRJ ugostio našu ekipu u gradu na Miljacki, gde ga godinama smatraju najvećom facom i pravim šmekerom

Fudbal
> 17:18h

Kažu da u Sarajevu niko nije zvezda, ali to izgleda ne važi za Refika Šabanadžovića.

Ekipa Kurira provela je jedan dan s fudbalskom legendom u gradu na Miljacki i uverila se da je on omiljen među sugrađanima.

foto: Kurir

Čim smo se našli s njim, pokazao je da je pravi domaćin.

- Dobro došli u Sarajevo. Pre nego što vam poželim prijatan boravak, dužnost mi je da naglasim da će vam ovde sigurno biti dobro. To sigurno znam jer kod mene svi vole da dođu - rekao je čovek koji je s Crvenom zvezdom osvojio titule prvaka Evrope i sveta, a kog i dan-danas redovno posećuju Dejo Savićević, Nenad Jestrović, Ognjen Koroman i drugi fudbalski šampioni.

foto: Kurir

S njim šetnja gradom traje kao večnost jer ga na svakom koraku zaustavljaju i pozdravljaju ljudi, od najobičnijeg građanina do visokih funkcionera. Kada je sreo poznatog sarajevskog pevača Nena Murića, proćaskao je s njim kod „večne vatre“, da bi zatim zastali kod pekare koja im je zamirisala. Međutim, odlučili su da je ipak bolje da spas od vrućine potraže u obližnjem kafiću i popiju kafu.

foto: Kurir

Nakon kratke sedeljke Šabanadžović je insistirao da ekipu Kurira odvede na ručak u omiljeni restoran i tu nam ispriča zanimljive detalje iz svog života.

Osveženje...Refik sa novinarkom Kurira foto: Kurir

Pored toga što se prisetio doživljaja iz svoje fudbalske karijere, otkrio nam je da dosta novca ulaže u nekretnine, koje će sutra ostaviti svojoj deci.

Takođe, Refik je dosta posvećen svojoj porodici, koja mu je na prvom mestu.

- Mlad sam se oženio i ne žalim zbog toga. Imam četvoro dece i oni su mi sve. Ja sam dosta toga uradio u životu, sad je red na njih - rekao je fudbalski as.

foto: Kurir

U večernjim satima, Šabanadžović nije želeo da ide kući već je hteo da našu ekipu ispoštuje do kraja. Odveo nas je u drugi restoran, gde su sedeli njegovi prijatelji. E, tu smo videli i njegovu veselu stranu - da je pravi meraklija. Poručio je piće i nazdravljao s društvom. Čak je poželeo i da dovede tamburaše, ali pošto je bio radni dan, takvu vrstu provoda obećao je za naš sledeći dolazak u Sarajevo.

Kao vino ŠTO JE STARIJI, TO JE BOLJI FRAJER

Refik Šabanadžović tokom svoje popularnosti važio je za jednog od najboljih frajera, te je bio u rangu s Piksijem, Dejom Savićevićem, Savom Miloševićem i drugima. Međutim, mnogi komentarišu da se poslednjih godina prolepšao i postao još ozbiljniji frajer nego u mladosti. Činjenica je da su mnoge žene lude za njim, ali džaba - on je veran svojoj supruzi.

Kakav otac, takav sin

SIN ANEL KIDA U FUDBALU

Refikov sin Anel Šabanadžović (19) nasledio je talenat od tate i jedan je od najboljih mlađih fudbalera u Bosni i Hercegovini. Trenutno igra u sarajevskom fudbalskom klubu Željezničar i prava je noćna mora za golmane rivala. Svoje prve fudbalske korake napravio u poznatoj školi fudbala čuvenog Predraga Pašića, da bi kasnije prešao u klub za koji sada nastupa. Za njega kažu da je najbolji od juniora plavih sa Grbavice, te je već postao prepoznatljiv u prvom timu Želje. Dobio je priliku da 14 puta zaigra za prvi tim, od čega je 12 u Premijer ligi BiH i dve utakmice u Kupu BiH. Do sada je imao nekoliko ponuda za inostrane klubove.

Kurir.rs/Marija Dejanović/FOTO: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: