Foto: Printscreen Banjaluka.com

tragično

RADNICI U BIH GINU KO NA RATIŠTU: Za dva dana na svojim radnim mestima poginulo 5 osoba, a 10 povređeno!

U nesrećama na radu koje su dogodile u Bosni i Hercegovini za dva dana poginulo je pet radnika, dok je deset osoba povređeno, među kojima je gotovo pola medicinskih tehničara koji su pomagali unesrećenima.

Bosna i Hercegovina
> 11:24h

Prošle nedelje dogodila se serija teških nesreća na gradilištima i u državnim preduzećima širom Bosne i Hercegovine. Prva nesreća dogodila se u Hidroelektrani Una Kostela 2. avgusta, kada je došlo do curenja gasa prilikom remonta postrojenja.

U ovoj nesreći poginuli su radnici Elektrodistribucije Bihać Seada Mujić, Elvis Salihodžić i Admir Mulić, svi iz Bihaća. Još tri radnika su se otrovala gasom i čak četiri medicinska tehničara koji su pružala pomoć nastradalima.

Samo dan kasnije, dogodila se nova tragedija u Banjaluci. Nakon pada s više od 15 metara visine poginuli su radnici kompanije Led projekt Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (51), oba iz Čelinca. Radnici su pali sa trećeg sprata zgrade u izgradnji i na mestu ostali mrtvi.

Nekoliko sati posle nesreće u Banjaluci, u kompaniji GIKILU u Lukavcu za dlaku je izbegnuta tragedija i smrt više radnika. Naime, istragom je utvrđeno da se tokom izvođenja radova na razdvajaču sirovog katrana u drugoj smeni, u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac dogodila nesreća u kojoj su povređena tri radnika.

Kurir.rs/Fokus.ba

Foto banjaluka.com