Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Nordsjeland čeka crno-bele

PARTIZAN OTPUTOVAO U DANSKU Mirković: Treba nam dobra utakmica da bismo se konsolidovali

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evropa, ali je istakao da crno-belima treba jedna dobra utakmica da bi se konsolidovali.

Fudbal
> 13:13h

"Igramo protiv jedne dobre ekipe, mlade, poletne. Izuzetno su motorični, tehnički su izuzetno potkovani, igraju brz fudbal. Imaćemo težak zadatak. Međutim, mislim da smo spremi i da dam treba jedna dobra utakmica da bismo se konsolidovali", rekao je Mirković novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Dansku.

Fudbaleri Partizana sutra igraju protiv Nordsjelanda prvi meč trećeg kola kvalifikaciha za Ligu Evropa.

Novinare je zanimalo i kako Partizan može da odgovori na igru danske ekipe.

"Gledali smo četiri utakmice... Izuzetno su brzi, agresivni, opasni u kontranapadima, to bi bilo u najkraćim crtama. Možemo da odgovorimo dobrom postavkom, isto trkom i isto brzinom", rekao je on.

Na pitanje koji bi bio dobar rezultat za Partizan u Danskoj, Mirković je rekao: "Partizan mora da ide na pobedu. Sada, da kalkulišem da li bi nam odgovarao i nerešen rezultat... Verovatno u ovoj situaciji i da".

Na put u Dansku krenuće 22 igrača, svi su u kombinaciji za tim sem kažnjenog Sejdube Sume i povredjenih Zorana Tošića i Luke Cucina.

Mirković, koji je na klupi Partizana zamenio Miroslava Đukića, sutra će debitovati. On je naveo da je vremena bilo malo i da sem nekih detalja u samoj postavci nije ni bilo moguće uraditi nešto više.

On je ponovio da je jedan od segmenta na kojima će raditi i psihološki momenat.

"Mi ćemo raditi i na tim stvarima, što se tiče voljnog momenta. Vidite da je ekipa u daunu, tako da je to jedan segment na kojem treba raditi. Tu postoje i druge stvari, drugi segmenti koje činu igru", rekao je Mirković.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: