icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

pojačane mere

UOČI POČETKA SABORA TRUBAČA U GUČI: Policija najavljuje opsežne kontrole vozača na svim izlazima

Objavljeno: 08.08.2018. 11:08h

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku tokom 58. Sabora trubača u Guči, koji će biti održan od 9. do 12. avgusta, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju i preduzeće sve mere i radnje u cilju zaštite imovinske i lične sigurnosti građana.


 

Kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno, saobraćajna policija će tokom trajanja Sabora neprekidno kontrolisati državne puteve na svim prilazima Guči. Napominjemo da je na državnom putu br.181 Lučani - Guča saobraćaj obustavljen zbog izvođenja radova i da se odvija alretnativnim pravcima koji su jasno obeleženi vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

 

Presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči, saobraćajne patrole proveravaće ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju.

 

Takođe, policija će pojačano kontrolisati vozila i vozače, stoga sve molimo za strpljenje jer su aktivnosti koje će policija preduzeti u interesu građana.

 

Predviđena je i kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče. Svi koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,21 promil alkohola u krvi biće zadržani do 12 sati.

 

Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

 

Takođe, na teritorijima opština Lučani, Ivanjica, Gornji Milanovac i grada Čačka očekuje se poseta velikog broja stranih državljana. Podsećamo pravna i fizička lica koja pružaju usluge smeštaja strancima uz naplatu, kao i osobe kod kojih stranci dolaze u posetu, na zakonsku obavezu da nadležnom organu, u roku od 24 sata, prijave boravište stranaca, kako ne bi snosili zakonske posledice.

 

Prijava boravišta stranaca vrši se u svim policijskim stanicama. Pored odgovarajućeg obrasca, stanodavci uz prijavu prilažu svoju ličnu kartu, kao i pasoš ili ličnu kartu stranog državljanina.

 

Kurir.rs/Zoran Šaponjić/Foto: MUP

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!