Foto: ABC video prtsscr

dobrota nije izumrla

DEVOJKU U INVALIDSKIM KOLICIMA ODBILI U SALONU: Kasirka je rešila da je oraspoloži, a njihova priča je obišla svet! (VIDEO)

Nakon što su u jednom salonu za manikir odbili da srede nokte devojci u invalidskim kolicima, kasirka iz obližnjeg supermarketa je odlučila da uskoči i ulepša joj dan.

Planeta

Eboni Haris (40) rešila je da iskoristi svoju pauzu za ručak i to vreme posveti Anđeli Peters (36), koja je inače stalna mušterija u prodavnici u kojoj radi.

Odabrala je plavi lak za nokte sa šljokicama i sela sa njom za jedan sto u kafeteriji, u prizemlju tržnog centra. Dok joj je uređivala nokte, njih dve su uživale u ćaskanju, što je devojku sa cerebralnom paralizom učinilo veoma srećnom.

"Eboni je divna osoba. Uživala sam u razgovoru s njom" rekla je Anđela.

Zbog ozbiljne dijagnoze koju ima, njoj se ponekad tresu ruke, što su u saloni za manikir videli kao problem i odbili je rekavši da će biti teško da joj pruže uslugu.

foto: Video prtscr / ABC 12

Kada je Eboni čula za to, rastužila se i iznervirala, te je rešila da joj taj dan u kojem se razočarala učini posebnim.

"Znam je iz prodavnice u kojoj radim. Pomogla sam joj par puta da kupi neke namirnice. Sada sam samo htela da joj sredim nokte kako joj dan ne bi bio potpuno uništen" rekla je Eboni.

Kako kaže, devojka joj se najpre izvinila zato što joj se tresu ruke. Eboni joj je rekla da nema potrebe da se izvinjava jer i njoj "podrhatavaju ruke".

foto: Video prtscr / ABC 12

"Bila sam pomalo nervozna pa su mi se tresle ruke o dtrebe. Nisam htela da pogrešim pa da učinim da se oseća još gore kao kada je salon odbio" rekla je.

Žena koja radi u kafiću u kojem se odvijao ovaj neobičan manikir tretman, kaže da se rasplakala kada je videla scenu koja ju je veoma dirnula i rešil aje da ih fotografiše.

"Sjajno je ovo što je uradila ova žena. Devojka je bila mnogo slatka, jedva da se pomerala dok joj je lakirala nokte. Stvarno je sramota što su je odbili za ovakvu sitnicu" napisala je ona ispod fotografije koju je podelila na društvenim mrežama.

Eboni je bila dirnuta odjekom koju je priča o njenom gestu dobre volje dobila. Obe žene su rekle da im je drago što su skrenule pažnu na potrebe osoba sa invaliditetom, ali da ne krive devojke iz manikir salona koje su odbile Anđelu.

"Oprostila sam im to što su me odbii. Moramo da opraštamo ljudima koji nas ne tretiraju kako zaslužujemo jer bismo u protivnosti bili puni gorčine i ljutnje. Samo želim da edukujem ljude da i mi sa poteškoćama u kretanju ili bilo kojom vrstom invaliditeta, imamo iste potrebe kao i ostali. To što je neko u invalidskim kolicima, ne znači da nema svoj posao i potrebu da mu nokti budu sređeni kao i bilo kome drugom"

Eboni se nada da će njena priča inspirisati ostale na to da se lepše ponašaju prema osobama sa posebnim potrebama i naglasila da u svetu ipak ima još mnogo dobrih ljudi.

Kurir.rs / ABC News

Foto: Video prtscr / ABC 12