icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Beta/Uprava carina

KRENUO U ŠVEDSKU

ŠOK NA AERODROMU U BEOGRADU! Kada su carinici otvorili kofer nisu mogli da veruju šta vide! ONO ŠTO SU NAŠLI VREDI 35.000 EVRA

Objavljeno: 09.08.2018. 14:44h

 

Carinici su jutros na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili jednog putnika da sa punim koferom lekova, čija se vrednost procenjuje na gotovo 35.000 evra, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.


 

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbednosti aerodroma, primećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina lekova.

 

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta ''tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica "kamagre" od 100 miligrama, 300 tableta leka "ksalol'' od jednog miligrama i 200 tableta ''rivotril'' od dva miligrama.

 

Preparati "tamol" i "kamagra" su na omotima imali oznaku da su poreklom iz Indije, dok su "ksalol" i "rivotril" poreklom iz Srbije.

 

"Tamol" se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, "ksalol" pripada grupi benzodijazepina i služi za lečenje anksioznosti i napetosti, "rivotril" se pak koristi u lečenju epileptičnih napada, dok je "kamagra" lek za potenciju.

 

Iz Uprave carine podsećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta "tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, Carina

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!