icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: printscreen

ISPRAŽNJEN PO HITNOM POSTUPKU: Inspekcija zabranila prodaju kondoma i lekova iz beogradskog APOTEKOMATA!

Objavljeno: 10.08.2018. 17:45h

 

Novopostavljeni samouslužni aparat - apotekomat, koji pored raznih lekova i testova za trudnoću sadrži i kondome danas je ispražnjen, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.


 

Zdravstveni inspektor i inspektor za lekove i medicinska sredstva su, nakon dopisa Farmaceutske komore, bez prethodnog obaveštenja danas pre podne obavili nadzor apoteke na uglu Nehruove i Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

 

Inspektori su utvrdili da je ovaj samouslužni aparat postavljen 31. jula u prostoru magacina te apoteke, a da su ga farmaceuti sami dopunjavali proizvodima kao što su "strepsils plus", "biofriz" gel i sprej, "pantenol", raznim dijetetskim proizvodima, analgeticima, probioticima, kao i kondomima.

 

 

Fotografija ovog aparata proširila se prethodno društvenim mrežama i medijima, nakon čega je Ministarstvo zdravlja poslalo nenajavljenu inspekciju i aparat je ispražnjen.

 

- Tokom inspekcijskom nadzora zapisnički je izrečena mera zabrane prometa lekova i medicinskih sredstava van apoteke, na osnovu čega su zaposleni apoteke pristupili iznošenju svih proizvoda iz aparata, isti je ispražnjen - saopšteno je iz Ministarstva.

 

(Kurir.rs/Blic Foto: Twitter printscreen)

 

 

 

 

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!