icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: T.S.

međunarodna dečja radionica

VRANJE DOMAĆIN MLADIM ANIMATORIMA: Otvoren festival Zlatni puž 2018.

Objavljeno: 10.08.2018. 23:29h

 

U Vranju je otvoren Festival „Zlatni puž“ .Internacionalna dečja radionica animiranog filma ove godine okuplja četrdesetak mladih animatora iz Srbije Izraela, Ukrajine, Gruzije, Makedonije, Italije i Bugarske. Tu su i deca iz Jagodine i Bosilegrada i grada domaćina.


 

,,Organizacijom ovakvog festivala Škola animiranog filma na jedan veoma lep način promoviše naš grad i državu. Radionica okupljanja veliki broj dece iz različitih zemalja, socijalnih i društvenih miljea i ima za cilj razmenu iskustava i podsticaj kreativnosti i stvaralaštva. Želim vam da se narednih pet dana lepo družite, uživate i stvarate, a lokalna samouprava će uvek podržati ovakve projekate“, rekao je na otvaranju festivala zamenik gradonačelnika Nenad Antić. Dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu koji 12. godina organizuje Internacionalnu dečju radionicu, poželeo im je direktor Škole animiranog filma u Vranju.

 

,,Pred nama je pet dana druženja, kreativnosti, stvaranja, animiranja, snimanja. Zajedno ćemo uraditi tri animirana filma u tri različite tehnike i jedan dokumentarni, koji će gledaocima dočarati atmosferu koja će ovde vladati tokom trajanja radionice. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, da atmosfera bude prijatna, a druženje jedinstveno, zabavno, kreativno i inspirativno. Upoznaćete naš grad, spomenike, kulturu, muziku, ali i nove drugare i mlade umetnike”, istakao je Đerić.

 

Prikazani su filmovi koji su nastali tokom prethodnih radionica, kao i dve najuspešnije animacije iz prošlogodišnje produkcije škole. U gradskoj kući za učenike festivala, predsednik Skupšine grada dr Dejan Tričković i član Gradskog veća zadužena za kulturu Zorica Jović organizovali su prijem. Vranjski ŠAF uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva kulture je organizator festivala.

 

(Kurir.rs/T.S.)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!