Foto: T.S.

delegacija u gostima

AMBASADOR MAKEDONIJE POSETIO VRANJE: Otvoreni i spremni za svaki vid saradnje

Srbija

U Vranju je boravila delegacija Republike Makedonije u Srbiji na čelu sa ambasadorom Vaskom Grkovim.

Prijem za predstavnike Republike Makedonije u Srbiji organizovao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić. ,,Zahvalio bih se na kvalitetnoj saradnji i podršci koju pružate našem udruženju. Otvoreni smo i spremni za svaki vid saradnje sa vašom lokalnom zajednicom i državom. U ekonomskoj sferi potrebno je ostvariti konkretniju saradnju, a jedan od načina je međusobna saradnja regionalnih privrednih komora. Takođe, zainteresovani smo i za saradnju u sferama kulture i obrazovanja. Kao jedan od načina je i bratimljenje gradova naših država, koje bi doprinelo ostvarivanju zajedničkih interesa”, rekao je ambasador Grkov.

Ambasador Makedonije u Srbiji, Vasko Grkov zahvalio se na prijemu i naglasio veliku ulogu udruženja ,,Goce Delčev” u izgradnji odnosa Srbije i Makedonije.

foto: T.S.

,,Ovo je prvi inicijalni sastanak sa novim ambasadorom u cilju prepoznavanja zajedničkih sfera interesovanja i tačke vezivanja naših država, ali i grada Vranja i gradova u Makedoniji. Lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa udruženjem ,,Goce Delčev” u Vranju i nadam se da će ona u narednom periodu biti još bolja. Potrebno je postaviti konkretne zadatke i ciljeve za saradnju na svim nivoima, koja će omogućiti realizaciju projekata na obostrano zadovoljstvo”, istakao je zamenik Antić.

Borče Veličkovski predsednik Nacionalnog saveta Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji naglasio je izuzetnu saradnju Grada Vranja sa ovom zajednicom.

,,Jedan od prioriteta na polju obrazovanja je uvođenje makedonskog jezika kao predmeta u osnovnim školama. Sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije već su dogovorene aktivnosti i uskoro se očekuje realizacija ovog projekta.

Predsednik Udruženja ,,Goce Delčev” Peca Risteski zahvalio se lokalnoj samoupravi na dugogodišnjoj podršci i pomoći ovom udruženju.

(Kurir.rs/T.S.)