Foto: Dado Đilas

PRE ŠEST GODINA

MILICE, LONDON TI NISMO ZABORAVILI: Na današnji dan naša tekvondistkinja ispisala istoriju! Osvojila prvo zlato za samostalnu Srbiju (VIDEO)

Na današnji dan pre šest godina Milica Mandić je osvojila prvo olimpijsko zlato za samostalnu Srbiju.

Ostali sportovi
> 22:46h

Milica je na Olimpijskim igrama u Londonu trijumfovala u tekvodnu, pobedom nad An-Karlojn Žraf iz Francuske rezultatom 9:7.

Mandićeva je u prvom kolu dobila Taligitu Krouli sa Samoe sa 16:2, u četvrtfinalu Meksikanku Mariju del Rosario Espinose, olimpijsku šampionku, sa 6:4. U polufinalu bila je bolja od Anastasije Barišnjikove sa 11:3 i tako obezbedila najmanje srebrnu medalju.

A onda se u finalu vodila napeta i neizvesna borba. Francuskinja je na početku prve runde iz kontre pokušavala da zada udarac u glavu, udarcem u oklop je povela sa 1:0, ali Milica odmah uzvraća za 1:1.

Mandićeva na isti način prelazi u vođstvo na startu druge runde. Francuskinja dolazi do izjednačenja, ali Milica ubrzo osvja 3 poena i vodi sa 5:2. An-Karloin osvaja dva uzastopna poena i smanjuje rezultat na 5:4. U trećoj rundi su se nizali naizmenični udarci, borba je poen za poen. Pri rezultatu 8:7 za Milicu, trener Francuskinje je uložila primedbu, koja nije usvojena. Mandićeva je u finišu zadala još jedan udarac protivnici i osvojila zlatnu medalju.

To je bila je treća medalja za Srbiju od ukupno četiri na Igrama u Londonu. Pored Mandićeve srebro su osvojili Ivana Maksimović - Anđušić i Milorad Čavić, a bronzu vaterpolisti.

Danas, šest godina kasnije Miličin trener Dragan Gale Jović se dirljivom porukom setio dešavanja u Londonu.

Zanimljivo, Milica je danas, osvojila još jednu medalju - bronzu na Gran priju u Moskvi.

"Ova devojka je na današnji dan pre šest godina osvojila prvu ZLATNU olimpijsku medalju za zemlju SRBIJU. Tom medaljom je podigla naš sport na najviše grane u Srbiji. Postala je idol hiljadama mladih koji su zbog nje počeli da se bave tekvondo sportom. Danas je osvojila svoju ŠESTU GP medalju i izgleda i bori se kao i te 2012! Čestitam ti Mico godišnjicu!" napisao je Jović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)